Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 8-as táblagép a Delltől

Tablet

Windows 8-as táblagép a Delltől

Járt már nálunk tesztelésre olyan táblagép, amin Windows 8 futott, de igazából az még félig-meddig PC volt. Most viszont itt egy igazi táblagép, next-gen Windows szívvel.

Nyílvánosságra került a Dell táblagépe, melyen Windows 8 fut, és bár nem ARM chipes a kicsike, úgy néz ki, hogy az Intel Clover Trail Atom Dual Core processzor is megfelel neki, ugyanis ez adja a számítási sebességét az eszköznek. Mindemellett nem szabad elmenni amellett se, hogy 2 GB DDR2 memória is segít a gépnek, melnyek órajele 800 MHz, tárhelyből pedig akár egy 128 GB-os SSD-t is választhatunk bele. A mindössze 740 grammos 10.1-es készülék egyéb specifikációi a következőek:

– A képernyő kapacitív, stylus-szal kiegészíthető és felbontása a ma oly divatos 1366×768 pixel

– van benne WiFi, Bluetooth és mobil szélessáv, vagyis SIM kártya is tehető bele, ebben az esetben 3G-n tudunk szörfözni az interneten

– 8 megapixeles az elsődleges, vagyis hátlapi kamerája, míg az előlapi kamerája 2 megapixeles.

– akkumulátora 2 vagy 4 cellás lehet, ez a Delltől megszokott egyénreszabástól és a pénztárcánktól is függ. A 2 cellával nagyjából 6-8 órát nyüstölhetjük a gépet, a 4 cellával pedig 12 órán át bírja.

– súlya aszerint változik, hogy választunk-e hozzá biztonsági rendszert vagy sem, ha nem, akkor mindössze 710 grammot nyom, ha igen, akkor 740-et, vagyis közel ¾-ed kilogrammot. Utóbbi esetében olyan biztonsági rendszerek kerülnek a táblagépbe, mint a lock slot, az ujjlenyomat-leolvasó vagy például a Bit Locker. A Dell Data Protection Essentials csak a jövő év elején kerül elérhetővé.

A Dell Latitude 10 meglehetősen hasonlít a már ismert Latittude ST-hez, de azon még csak Windows 7 fut. Másrészt nem tudni sem a megjelenést, sem az árakat, mert hogy az összeállítástól és felszereltségtől is függ, vagyis aki beéri kevesebb tárhellyel, annak nem kell megvenni a 128-as SSD-t, vagy ha biztos benne, hogy nem kerül rossz kezekbe a tablet, akkor a biztonsági rendszerrel is sokat lehet spórolni.  A címképen pedig a Win7-es Dell Latitude ST látható.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés