Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az Alstom szerint egyes esetekben elég szoftverfrissíteni az új metrókat

Dotkom

Az Alstom szerint egyes esetekben elég szoftverfrissíteni az új metrókat

A több sebből vérző szerelvények szoftveres bugoktól hemzsegnek. Lassan nem ártana beüzemelni agy Alstom Update Centert.

A francia gyártó elismerte, hogy problémák vannak az utastájékoztató rendszerrel, amit szoftveres hiba okozza. A hibákat folyamatosan javítják, és vizsgálják a program frissítésének lehetőségét a többi, már forgalomban lévő szerelvényen, ezt garanciális javításként térítésmentesen végzik el.

2Alstom Metropolis

A javítás nem késlelteti a 2-es vonal új szerelvényeinek forgalomba állítását és nem veszélyeztetheti az utasok biztonságát. Az Alstom cég 22 szerelvényt gyárt a 2-es metróvonalra 150 millió euróért, az első szerelvény szeptember elején állt forgalomba Budapesten.
Mostanában többször előfordult, hogy egy-egy Metropolis szerelvény utastájékoztató és vészjelző rendszere meghibásodott, ezért annak ki kellett állnia a forgalomból. Most hétfőn reggel ki kellett szállítani az utasokat a Stadionok állomásnál az Alstom egyik metrószerelvényéből az említett hiba miatt.

Vasárnap egy még próbafutást végző Alstom szerelvényt egy másik metróval kellett az alagútból kihúzni, mert az – vélhetően szintén szoftveres hiba miatt – nem tudott továbbhaladni a Keleti pályaudvartól az Örs vezér tere felé. Emiatt egy szakaszon egy órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu