Connect with us

technokrata

HP szuperszámítógép segíti a Széchenyi István Egyetem kutatóit

Smart home

HP szuperszámítógép segíti a Széchenyi István Egyetem kutatóit

A Széchenyi István Egyetemen végzett kutató-fejlesztő munkákat mostantól egy HP szuperszámítógép is segíti, jelentette be a HP Magyarország Kft.

Az új fejlesztésű berendezés teljesítménye 1,248 teraflopos, azaz ennyi lebegőpontos művelet elvégzésére képes másodpercenként. Ez körülbelül 200 asztali számítógép számítási kapacitásával egyezik meg. Ennek ellenére a gép elfér egy íróasztal alatt, és nem igényel speciális hűtést sem. A számítógépben összesen 26 darab 3 GHz-es négymagos Intel Xeon 5400 processzor található, 208 gigabájt memória mellett. A rendszer paraméterei ellenére viszonylag kis igényű, 16 személyi számítógép ugyanennyi áramot fogyaszt.

A jól tervezett adatáramlás és a rugalmasan terhelhető számítási kapacitás együttesen nagyságrendekkel kisebb idő alatt teszi lehetővé nagy számításigényű elméleti, mérnöki és szimulációs feladatok megoldását, így az egyetem-ipar együttműködésében most futó projektek problémamegoldását is. A Széchenyi István Egyetem a Rába és az Audi számára is végzett mérnöki, illetve áramlástani vizsgálatokat. A beruházásban a HP Magyarország és a Delta Informatika vett részt, az anyagi forrást a Széchenyi István Egyetem sikeres K+F pályázata biztosította.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu