Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Iqua 603 Sun – napelemes mobiltelefon kihangosító

egyéb kütyük

Teszt: Iqua 603 Sun – napelemes mobiltelefon kihangosító

Ez a Gigateltől kapott tesztkészülék akár a nap energiájával is működtethető.

Nemrégiben mutattuk be Olvasóinknak a világ első napelemes headsetét, az Iqua 603 Sun-t, most pedig egy ugyancsak napelemes, autós kihangosítót veszünk górcső alá. Az LG HFB-500 előlapját egy relatíve nagyméretű napelem uralja, mely pusztán napenergiával 33 óra alatt képes nulláról teljesen feltölteni a 780 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátort.

Amennyiben 2 órán át sikerült magába szívnia a napsugarakat, az már elegendő ahhoz, hogy egy 1 órás beszélgetést folytassunk a kihangosítón keresztül. Hálózati töltőt nem kapunk a pénzünkért, ha pedig a szivargyújtós autós töltőt használjuk, akkor mintegy 2 óra alatt teljesen fel tudjuk tölteni a lemerült akksit. A gyártó egyébként maximum 16 órás beszélgetési időt, illetve 1.100 órás készenlétet ígér a felhasználóknak. Fontos, hogy az alapcsomagban egy kis kábelt is találunk, melynek segítségével a kihangosítót rá tudjuk csatlakoztatni LG mobilunkra, és ily módon a napelemes kihangosító képes tölteni a telefon lemerült akkumulátorát is.

Az abszolút elegáns megjelenésű, fekete és ezüst színekben pompázó LG HFB-500 baloldalára került a hangerő csökkentő gomb, a hangerőt növelő gomb pedig az ellentétes oldalon található, a fül alá rejtett töltőcsatlakozó társaságában. A hátlap felső részén egy nagyméretű híváskezelő gomb, egy kisebb on/off gomb és egy működésjelző LED lakozik.

A 94,3×50,3×14,4 milliméter méretű és alig 72 gramm tömegű készülék fejlett zajcsökkentő és visszhang szűrő technológiákat vonultat fel, és rendkívül egyszerűen párosítható a különböző mobiltelefonokkal (egyszerre maximum kettővel), még pedig Bluetooth 2.1 (headset, handsfree) kapcsolaton keresztül. A termékhez egy átlátszó műanyagból készült tartót is mellékel a gyártó, mely kis tapadókorongokkal rögzíthető az autó szélvédőjére, ahol ugyebár a legkönnyebb begyűjteni a napsugarakat.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés