Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Navman B10 GPS-vevő

egyéb kütyük

Teszt: Navman B10 GPS-vevő

A Gigatel jóvoltából ezúttal egy külső GPS-vevő vendégeskedett szerkesztőségünkben.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a GPS navigáció korát éljük, hiszen manapság talán már csak a csecsemők és a legidősebbek nem használnak navigációs készülékeket. Amennyiben valaki egy integrált GPS-vevős készüléket vásárol, legyen az kéziszámítógép, vagy mobiltelefon, annak rendkívül egyszerű dolga van, hiszen csak a megfelelő navigációs szoftverről (például iGO, vagy TomTom) kell gondoskodnia. Ellenben akkor sincs probléma, ha a készülékben nincs belső GPS, hiszen rengeteg külső GPS-vevő kapható a piacon.

Az egyik legfrissebb ilyen termék a Gigatel által forgalmazott Navman B10. Ez a leginkább gyufásdobozhoz hasonló külső megjelenéssel rendelkező berendezés a méltán népszerű SiRFstar III chipsettel van felvértezve, ami ugyebár gyors és pontos működést eredményez. A GPS modul és a mobiltelefonunk, vagy PDA-nk között természetesen vezeték nélküli Bluetooth technológia teremt kapcsolatot.

A kemény műanyagból készült borítást kapott Navman B10 tetején három LED található, melyek a GPS-szel, a Bluetooth-szal és az akkumulátorral kapcsolatos információkat jelzik számunkra. A hátlap könnyen leszedhető, alatta pedig egy cserélhető, 850 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor rejtőzik, mely optimális esetben 10 órás használatot tesz lehetővé. Hálózati töltőt ezúttal nem kapunk, de szivargyújtós verziót igen.

A Gigatel által forgalmazott Navman B10 ára bruttó 14.999 forint.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés