Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden eddiginél fejlettebb laptopokkal tarolna a Toshiba

Laptop

Minden eddiginél fejlettebb laptopokkal tarolna a Toshiba

Nagyszerű gépekkel száll versenybe a japán gyártó.

A tegnapi napon részt vettünk a Toshiba Panoráma sajtóeseményén, ahol közelebbről is megtekinthettük a gyártó legújabb termékeiket.

toshibapanorama

Korábban már írtunk az új táblagépeikről, melyek az Encore 2 névre hallgatnak, és 8 illetve 10.1 inch-es verzióban kaphatóak. Meglepően jó anyaghasználattal és minőséggel találkoztunk a kihelyezett tabletek használatakor, és úgy gondoljuk a termék remek választás lehet a Windows 8-as táblagépek körében. Ne felejtsük el azt sem, hogy ár/érték arányuk lenyűgöző, hiszen a 8 inch-es modell már 75 000 forintért a miénk.

WP_000754

A rendezvényen előadást tartott Sáfrányos Tamás Country Manager, aki beszámolt arról, hogy a cég 10-15%-os hazai piaci részesedése emelkedő tendenciát mutat, különösen a laptopok szegmensében. Megismerhettük a teljes notebook termékpalettát, mely a C, L és a S, P, Z elnevezésű kategóriákra osztható, és ezen három utóbbi a prémium termékek csoportja. A cégvezető kiemelte, hogy annak ellenére, hogy az L kategória a mainstream eszközöket foglalja magába, zászlóshajóként tekint az L50 fehér kiadására, ugyanis egyre kevesebben forgalmaznak ilyen külsőt kapott laptopokat, ilyen teljesítmény mellett.

Nem kerülheti el figyelmünket a japán gyártó első 4K felbontású kijelzővel rendelkező P50(t)-B elnevezésű laptopja sem (a “t” jelzi az opcionális érintőkijelzőt), mely magabiztosan áll a laptopcsalád élére. Természetesen az elegáns külső igen erős hardvert rejt, mely kiválóan szolgálja ki a magas grafikai igényeket. Ehhez már csak a Microsoft-nak kell felzárkóznia, ugyanis a 8.1 még mindig elmarad a nagy felbontás támogatásában néhány programot jobban szemügyre véve (pl. Windows Media Player).

WP_000761

 

satellite-P30W-b

A 2 az 1-ben megoldások minden gyártó kedvencei. A Toshiba ilyen készüléke a P30W-B, ami képes tabletként és laptopként is funkcionálni, és nem elhanyagolható emellett teljesítménye sem, ami sokszor háttérbe szorul egy ilyen architektúra tervezésénél. A tablet részt versenytársaival szemben egy kézzel eltávolíthatjuk egy szempillantás alatt. A 13.3 inch-es IPS kijelzője által egy ritka méretű tabletté válik, melyen zavartalanul folytathatjuk a munkát. Személy szerint azonban nem ezt a laptopot emelném ki a sorból, hanem a Z30-A notebook-ot. A magnéziumkialakítás miatt mindössze 1.2 kg-ot nyom, amivel a világ egyik legkönnyebb notebookjává válik, és 17.9 mm-es vastagsága is dicséretre méltó. Hogy fokozzák az élvezeteket egy 12 óra üzemidejű akkumulátorral is felszerelték, mellyel végképp belophatja magát a vásárlók szívébe, megfizethető ára mellett.

g1_portege-z30-a

A vállalat gépei mind a legújabb generációs Intel processzorokkal működnek, ahogy ez Horváth Richárd (Intel – Retail Manager) előadásából is megtudhattuk. Az Intel az asztali gépek körében verhetetlennek tűnik a maga 85%-os piaci részesedésével, azonban ha a tabletek és a mobiltelefonok piacát is hozzávesszük ez az érték már csak 25%. Éppen ezért a vállalat próbál ezen a területen is az élen járni, és minél több gyártóval üzleti kapcsolatot létesíteni, és kihasználni a méretcsökkentés melletti magas teljesítmény területén szerzett tapasztalatait, technológiáit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés