Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 tipp a régi szerver nyugdíjas éveinek hasznosítására

Dotkom

5 tipp a régi szerver nyugdíjas éveinek hasznosítására

Íme öt variáció arra, hogy miként tudjuk hasznosítani a régi vasat az irodában.

1.       Backup szerver
Abból baj nem lehet, ha rendszeresen készítünk az adatainkról helyi másolatot. Erre tökéletes lehet a leselejtezett helyi szerver: azt az irodában hagyva, a rendszerintegrátorunkkal, vagy rendszergazdával egyeztetve beállíthatjuk, hogy rendszeresen készüljön helyi mentés is a felhőben, illetve a kliens gépeken tárolt adatokról.

2.       Interaktív táblás prezentációs gép

Ha van tárgyalónk, akkor érdemes elgondolkoznunk azon, hogy a szervert – pár kiegészítő vásárlásával – beállítsuk oda interaktív prezentációs gépként. Ehhez célszerűen egy infra vevő, infra tollak, illetve egy keményebb tábla megvásárlása szükséges, na meg persze a projektor, mellyel sokkal inkább vizualizálhatjuk elképzeléseinket munkatársaink, vagy ügyfeleink számára a jövőben.

3.       Helyi számítógép vagy otthoni pc

Ha nem látjuk értelmét se a helyi mentésnek, se a prezentációs gép beállításának (sem pedig ennek esetleges kombójának), akkor a szerverre egy mezei Windows-t telepítve azt a továbbiakban valamelyik munkaállomásra kihelyezve helyi gépként is tudjuk használni a jövőben.  Vagy otthoni számítógépként, ahogy tetszik.

4.       Virágágyás

Ha már nagyon régi szerverről van szó, akkor érdemes megfontolnunk azt, hogy egy közösségi térbe helyezve virágot ültessünk bele. Csapatépítésként sem rossz tevékenység és az iroda hangulatát is nagyban feldobhatja a nosztalgikus és egyben esztétikus megoldás.

5.       Akvárium

Ha nem szeretjük a virágokat, az interaktív prezentációkat, meg egyébként is a hátunk közepére kívánjuk az anno többszázezer forintért vásárolt szervert, akkor újabb kreatív megoldásként kínálkozik a házba épített akvárium lehetősége, mellyel szintén a munkahelyi környezetet és hangulatot tudjuk feldobni az irodában.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés