Connect with us

technokrata

Újabb állattal bővül az Apple vadasparkja

Laptop

Újabb állattal bővül az Apple vadasparkja

A kaliforniai cég bemutatta legújabb OSX-ét, a Mountain Lion-t (Hegyi Oroszlán), mely már a nyártól megvásárolható lesz.

Még idén nyáron a boltok polcaira került az Apple legújabb OSX rendszere, a Mountain Lion, mely számos újítással (több, mint 100 új feature) fogja megörvendeztetni azt, aki lefrissíti erre Mac-es gépét. Egyrészt az iOS-es szoftvereket is futtatni lehet majd rajta gyakorlatilag, így ami megy iPhone-on vagy iPad-en, az menni fog a Mountain Lion-on is. Integrált Twitter is lesz benne, de lesz applikációs védelem is az OS-ben (egyre több a hamis app), így adataink biztonságának érdekében a Gatekeeper is integrált szoftver lesz benne.

Mivel az Apple elindította saját felhőalapú szolgáltatását, az iCloud-ot, de a szolgáltatás fiatalabb, mint a jelenleg futó legfrissebb OSX, így abba még kevésbé sikerült beintegrálni ezt a szolgáltatást, viszont a Mountain Lion esetén már megteszik ezt és sokkal felhasználóbarátabbá teszik azt. A fejlesztők számára már elérhető az OSX Mountain Lion, a végfelhasználóknak még kicsit várni kell, csak nyáron támad majd a hegyi oroszlán. Nyáron tehát habzsi-dözsi: jön az új OSX és a Win OS is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin