Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ASUS nekimegy a Macbook Air-nek: itt a ZenBook!

Laptop

Az ASUS nekimegy a Macbook Air-nek: itt a ZenBook!

Jonney Shih, az ASUS elnöke New Yorkban mutatta be az ASUS ZENBOOK-ot.

Jonney Shih, az ASUS elnöke mutatta be a régóta várt, a művészi szintű formatervezést hihetetlen teljesítménnyel egyesítő ZENBOOK -ot a termék globális bemutató eseményén New Yorkban, Tom Kilroyjal, az Intel vezető alelnökével és az Értékesítési és Marketing csoport igazgatójával együtt. Az Ultra Era (Ultra korszak) néven meghirdetett esemény egy életteli, ugyanakkor nyugalmat sugárzó tánccal kezdődött, amelyet a híres tajvani Felhőkapu Táncszínház művésze adott elő a Moon Water zenéjére. Az előadás megadta az esemény alaphangját, bemutatva, hogy az ASUS ZENBOOK élvezetes használatához semmit sem kellett feladni a teljesítményből. Az eszköz az elegancia és az erő tökéletes egyensúlyát kínálja ultravékony kivitelben.

Shih ezután bemutatta a négy „hihetetlen” elvet, amelyek az ASUS fejlesztőcsapat szeme előtt lebegtek a ZENBOOK tervezési fázisa során.

Letisztult formaterv – Az ASUS ZENBOOK-ban a művészet és a technológia észrevehetetlenül olvad össze. A külső ezüst panelen koncentrikus, körkörös fénytörésű, szemkápráztató minta látható. Az elöl mindössze 3, hátul pedig mindössze 9 mm vastag ZENBOOK sima külső vonalaival a piac legvékonyabb ultranoteszgépe: kiváló a folyamatosan úton lévő, vagy például az osztálytermekben előadó felhasználók számára.

Páratlan teljesítmény – A ZENBOOK azonnali bekapcsolást segítő (Instant On) funkciója mintegy 2 másodperc* alatt képes újra működésbe hozni a rendszert, ugyanakkor hihetetlen, akár 2 hetes* készenléti időt biztosít – az iparágban megszokott érték négyszeresét. Karcsú és letisztult vonalai ellenére a ZENBOOK a forradalmian új műszaki megoldások lenyűgöző, kompromisszumokat nem ismerő sorát kínálja. Az új gépek legújabb, 2. generációs, mobilhasználatra optimalizált Intel Core processzorokra épülnek, SATA Revision 3.0 SSD-tárolót használnak, valamint Bluetooth™ V4.0 és USB 3.0 kapcsolatokat kínálnak. Az ASUS beleépítette az USB Charger+ technológiát is, amely a saját táppal ellátott USB 3.0 csatlakozóval a szokásos idő töredéke alatt képes a hordozható eszközök feltöltésére. A összes felsorolt technológia beépítéséhez az ASUS mérnökei egyedi hűtési technológiát dolgoztak ki, amely egy V alakú légcsatornát és egy különleges rézlemezt használ a légáramlás és a hűtés javítására. Amikor az akkumulátor töltöttsége 5 százalék alá esik, a ZENBOOK automatikusan elmenti a fájlokat az adatvesztés megelőzése érdekében.

Zöld – A ZENBOOK felhasználói nyugodtak lehetnek afelől, hogy kevesebb energiát fogyasztanak. Az ASUS szabadalmaztatott Super Hybrid Engine II technológiája intelligens módon gazdálkodik az akkumulátorral, és teszi lehetővé, hogy a ZENBOOK akár 25 százalékkal hosszabb* akkumulátoros üzemidőt biztosítson, mint más ultrabook készülékek.

Hangok – Felismerve, hogy egy ultrabook nemcsak munkaeszköz, hanem szórakozásra is alkalmas, minden egyes ZENBOOK-ba az ASUS Golden Ear csapata és a Bang & Olufsen ICEpower által közösen kidolgozott, a hardver és szoftver optimalizált együtteséből álló ASUS SonicMaster technológia van beépítve. A SonicMaster széles hangspektrumú, térhatású hangot bocsát ki, amely akár lágy dzsessz-zenével, akár egy hegyi patak csendes csobogásával is megtöltheti a szobát.

„Az ASUS ZENBOOK mai bemutatója látványos bizonyítéka annak, hogy az ultrabookok alapvetően alakítják át a személyi számítógépek használatát” – mondta Kilroy. „Mindössze néhány hónappal azután, hogy az Intel először jelent meg ezzel az új típusú eszközzel, az ASUS előállt egy lenyűgözően könnyű megoldással, amelyben a második generációs Intel Core i7 és Core i5 processzorok szembeötlő intelligenciája lapul. Roskadozik azoktól a biztonsági, válaszkészséget fokozó és egyéb izgalmas funkciókkal, amelyek a legteljesebb és legkielégítőbb élményt nyújtva valóra váltják az ultrabookok ígéretét.”

A ZENBOOK október 12-től kapható Észak-Amerikában, ára 999 dollártól indul.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés