Connect with us

technokrata

Letöltötted már az OS X Liont?

Laptop

Letöltötted már az OS X Liont?

Multi-Touch, Mission Control funkció, Mac App Store, Launchpad, új Mail alkalmazás.

A Lion további új funkciói:

• Resume funkció: az alkalmazások aktuális állapotának visszaállítása a számítógép újraindításakor, illetve az alkalmazások bezárása, majd újraindítása után.

• Auto Save szolgáltatás: a dokumentumok automatikus mentése szerkesztés közben.

• Versions szolgáltatás: a dokumentumok változásainak automatikus rögzítése. A verziók egyszerűen áttekinthetők, és könnyű visszatérni a korábbi dokumentum-változatokhoz. A funkció a verziók közötti másolást és beillesztést is lehetővé teszi.

• AirDrop funkció: a közeli Mac számítógépek észlelése, közvetlen vezeték nélküli kapcsolatok automatikus létrehozása a fájlok gyors és egyszerű másolásához.

Árak és elérhetőség

A Mac OS X Lion a Mac OS X 10.6.6 Snow Leopard rendszer verziófrissítéseként érhető el a Mac App Store áruházból. A Lion a legegyszerűbb verziófrissítés az OS X rendszerhez, amely 4 GB-os méretével mindössze akkora, mint egy HD-film az iTunes Store áruházban. A Mac OS X Lion Server futtatásának előfeltétele a Lion rendszer és a szerver operációs rendszer szintén a Mac App Store áruházban vásárolható meg.

A Lion futtatásához Intel-alapú, Core 2 Duo, i3, i5, i7 vagy Xeon processzorral szerelt Mac számítógép és 2 GB RAM szükséges. A Lion frissítés minden arra jogosult privát használatú Mac számítógépen telepíthető. Az üzleti és az oktatási licenszeléssel kapcsolatban az Apple az apple.com/macosx weboldalon nyújt bővebb tájékoztatást.

A Mac OS X Lion Up-To-Date frissítés ingyenesen elérhető a Mac App Store áruházban minden olyan vásárló számára, aki 2011. június 6-ától erre jogosult Mac rendszert vásárolt az Apple vagy az Apple valamelyik hivatalos viszonteladójának áruházában. A felhasználóknak a Mac számítógép vásárlásától számított 30 napon belül kell kérniük az Up-To-Date frissítést. Azok a felhasználók, akik 2011. június 6-a és 2011. július 20-a közötti időszakban vásárolták az akcióban részt vevő Mac rendszert, 2011. augusztus 19-ig kérhetik a frissítést. Bővebb információ:apple.com/macosx/uptodate

 Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin