Connect with us

technokrata

Xerox iGen3 nyomdagéppel bővítette gépparkját a Wasco

Laptop

Xerox iGen3 nyomdagéppel bővítette gépparkját a Wasco

A győri Wasco Trade Kft. és Palatia Nyomda a megrendelők igényeinek minél teljesebb kiszolgálása érdekében közös beruházásba fogott, és berendezései sorát egy Xerox iGen3 típusú nyomdagéppel bővítette.

A digitális dokumentum-előállítás irányába mutató tendenciákat felismerve az ofszet nyomtatással foglalkozó Palatia a digitális technológiában jártas Wascóval működik együtt, hogy ügyfelei számára gyorsan tudjon akár egyedi nyomtatványokat előállítani. A piaci kínálat feltérképezése után a két cég a korszerű iGen3 beszerzése mellett döntött, amelynek előnyeit és működését sajtótájékoztató keretében mutatták be a média képviselőinek.

#img1#

A Palatia Nyomda és Kiadó Kft. 1993-ban alakult meg hat fővel és minimális gépparkkal. Mára a nyomdaüzem Győr és a régió egyik meghatározó vállalkozása, amely mintegy 1.500 négyzetméteren végzi szolgáltatásait, kapacitása pedig meghaladja az 1.000 tonnás papírfelhasználást. “Célunk a piaci részesedés növelése a jó minőség és a gyors teljesítmény mellett. Ügyfeleink megrendeléseiből jól látjuk, hogy egyre több személyre szabott nyomtatványra van szükség kis példányszámban, szűk határidőn belül. Tradicionális ofszet nyomdaként ezeket az igényeket nem tudjuk megfelelően kielégíteni, ezért döntöttünk egy digitális nyomdagép beszerzése mellett. Ezen a területen viszont nem rendelkezünk kellő szaktudással és háttérrel, így a digitális technológiában jártas helyi Wasco Trade Kft.-hez fordultunk. Az együttműködés keretén belül jogi változtatások is történtek, és közösen beruháztunk egy Xerox iGen3 digitális íves nyomdagépbe” – mondta Juhász Attila, a Palatia egyik tulajdonosa, aki hivatalosan a Wasco egyik ügyvezető igazgatója.

A Wasco Trade Kiadó, Nyomdai Kivitelező és Kereskedelmi Kft. 2002-ben jött létre, és három éve foglalkozik digitális nyomtatással. A jelenleg 20 főt foglalkozató társaság hagyományos és egyedi anyagok tervezését, előkészítését és gyártását vállalja, és nagy hangsúlyt helyez a folyamatos fejlesztésekre. “A Xerox iGen3-nak köszönhetően a régióban egyedülálló technológiát tudunk kínálni. Rugalmasan állhatunk a két cég megrendelőinek rendelkezésére kis darabszámú vagy változó adattartalmú, esetleg megszemélyesített kiadványok – például prospektusok, plakátok, meghívók, névjegykártyák, direktmarketing-levelek stb. – előállításánál” – hangsúlyozta Vas Gábor, a Wasco Trade Kft. másik ügyvezető igazgatója.

Az iGen3 színes digitális nyomógép percenként 110 A4-es, 80 B4-es vagy 40 B/3-as oldal nyomtatására képes. A berendezés három tonnát nyom, több mint kilenc méter hosszú, és maximálisan 364 mm x 521mm B3 kifutó formátum nyomtatására képes.

“A környezetbarát eszköz azáltal, hogy automatizálja az előkészítő munkálatokat, költséget és időt takarít meg, valamint biztosítja a just-in-time termelést. A berendezés a végtermék előállításához színes és fekete-fehér technológiát egyszerre is képes alkalmazni, ami jelentős megtakarítást jelent a felhasznált tinta mennyiségében. Az iGen3 inline kötészeti megoldásokkal, továbbá UV-lakkozó-művel is kiegészíthető. Maximum 12 féle média tartható egyszerre a berendezésben teljes kiépítés mellett, amelyekre akár egy munkán belül egyszerre is nyomtathatunk. A nyomdagép könnyedén kezeli a nem hagyományos médiatípusokat, például a kreatív papírokat, valamint kis példányszámú sorozatokat is alacsony önköltség mellett állít elő” – ismertette az iGen3 jellemzőit Dobay Csaba, a Xerox nyomdaipari üzletágának vezetője, majd hozzátette: “Örülünk, hogy a Xerox a legkorszerűbb gépével hozzájárulhat a kisalföldi térség nyomdaiparának fellendítéséhez, illetve a Wasco és a Palatia fejlődéséhez és jövőbeni sikereihez.”Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu