Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új nagyformátumú nyomtatók az Epsontól

Laptop

Új nagyformátumú nyomtatók az Epsontól

Az Epson legújabb nagyformátumú nyomtatóit az idei Photokina kiállításon is nagy érdeklődés vette körül.

A 24 és 44 hüvelykes Stylus Pro 7900 és 9900 nyomtatók a továbbfejlesztett tintatechnológia, az új nyomtatófej-mechanizmus és számos egyéb új technológia segítségével ideálisak a legmagasabb minőséget igénylő fotó- és szépművészeti nyomtatásra, valamint hiánytalanul kielégítik a csomagolási próbanyomatok vagy a flexografikus nyomtatás piacainak igényeit is.

A Stylus Pro 7900/9900 nyomtatókba épített MicroPiezo Thin Film Piezo (TFP) nyomtatófej új nyomtatási mechanizmusa a nagyformátumú kategória zászlóshajójában, a Stylus Pro 11880-ban mutatkozott be első alkalommal. A technológia mértani pontossággal megtervezett, kör alakú, precízen elhelyezett pontokat eredményez akár 2880 dpi felbontásban is. Mind a fúvókák száma, mind a teljesítményük megduplázódott a két nyomtatóban, így óránként akár 40m2-nyi anyag kinyomtatására is képesek. A tízcsatornás új nyomtatófej még ezen a sebességen is kiváló minőséget garantál.

Az Epson Stylus Pro 7900 és 9900 az Epson saját fejlesztésű, pigment alapú tintáinak ötödik generációját használja. Az Epson UltraChrome HDR (High Dynamic Range – nagy dinamikus tartomány) egy tizenegy színkomponenst (cián, világos cián, sárga, narancssárga, zöld, mattfekete, kétféle fotófekete, világos vivid magenta és vivid magenta) tartalmazó, minden médián különlegesen széles színteret garantáló tintakészlet, amely 350ml és 700 ml-es kiszerelésben kapható. Ez az UltraChrome K3 Vivid Magenta tintakészletetet a narancssárga és a zöld színekkel egészíti ki – így jelentősen nőtt a nyomtatható színtér, különösen az élénkzöldtől a sárgáig, valamint a sárgától a vörösig terjedő tartományokban. A narancssárga tinta elsősorban a bőrtónusok szemcsézettségének csökkentéséhez járul hozzá. Ezen újdonságok teszik a Stylus Pro 7900-at és 9900-at ideális választássá a proof készítés területén, különösen olyan esetekben, amikor nagy igény van a Pantone színek reprodukálására.

Az új tintatechnológia anélkül maximalizálja a nyomtatható színteret, hogy bármennyit is áldozna a nyomtatási minőség oltárán. AZ RGB színtérnek a 11 színű CMYK-ba való matematikai átalakítása révén az új LUT-technológia (keresőtábla) lehetővé teszi a pontos színreprodukciót, a színek állandóságát különböző megvilágítási körülmények között, valamint a finomabb színátmeneteket, a szemcsézettség csökkentését és a színtér finomítását is. 

Az opcionális Epson SpectroProofer spektrofotométer a 7900-ast és 9900-ast garantáltan megbízható, konzisztens és megismételhető teljesítményt nyújtó próbanyomat-igazoló és nyomtatókalibráló megoldássá teszi. A spektrofotométer használatával a következő színellenőrzési munkafolyamatok végezhetők el automatikusan és maximális pontossággal: színkalibrálás, színigazolás, napi színellenőrzés, profilkészítés, direktszín szimuláció, színeltérések követése, valamint  szimulációs célérték mérés. Az Epson SpectroProofer kalibrációs és igazolórendszere egy X-Rite spektrofotométert és egy Epson SpectroProofer szoftvert, vagy más RIP-et tartalmaz.

A Stylus Pro 7900 és 9900 számos automata mechanizmussal rendelkezik: szükség szerint vált a fotó- és a mattfekete színkomponensek között, önállóan működik a papírbehúzó/kitoló rendszere és megújult a beépített fúvókaellenőrző technológiája is. Ezen kívül orsónélküli tekercspapír-tartóval és integrált papírvágó körkéssel is rendelkezik.

Krizer Zoltán, az Epson magyarországi képviseletének nagyformátumú nyomtatókért felelős menedzsere szerint “a Stylus Pro 7900 és 9900 az Epson professzionális nyomtatócsaládjának legújabb képviselői, amelyek az Epsontól megszokott kitűnő és konstans minőséget, gyorsaságot és megbízhatóságot hozzák el a kereskedelmi célú nyomtatók világába. Az általuk alkalmazott új technológiák révén maradéktalanul kielégítik a nyomdai proofkészítés, valamint a szépművészeti- és fotónyomtatás igényeit.”

Az Epson Stylus Pro 7900 and 9900 legfontosabb tulajdonságai:



  • 11 színkomponensű Epson UltraChrome HDR tintakészlet 350 vagy 700 ml-es kiszerelésben

  • tízcsatornás Epson MicroPiezo TFP nyomtatófej a pontos és megbízható nyomtatás érdekében

  • az Epson változtatható cseppméret technológiája az optimális nyomtatási sebességért, tintafelhasználásért, hatékonyságért és képminőségért

  • opcionálisan megvásárolható Epson SpectroProofer technológia az X-Rite spektrofotométerével

  • automatikus váltás a fotó- és mattfekete tinták között

  • az Epson új LUT és rácsképzési technológiája a finom színátmenetek, a kiemelkedő minőségű szürkeárnyalatos képek és az alacsonyabb szemcsézettség érdekében

  • automatikus fúvókaellenőrző technológiája

  • kiváló vágási teljesítmény a forgókések segítségével



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés