Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új böngészőt fejleszt a Microsoft

Laptop

Új böngészőt fejleszt a Microsoft

Még az új Internet Explorer 8 sem készült el, de a Microsoft máris egy újabb böngésző fejlesztésén dolgozik. A Gazelle kódnevű fejlesztés egyelőre kezdeti stádiumban van, afféle tudományos projekt, hogy mikor lesz belőle termék, még senki sem tudja – írja a HWSW.hu.

A Gazelle egyelőre csak egy prototípusként létezik, melyből számos modul hiányzik még, s ezeket az Internet Explorer komponenseivel pótolták ki, de a Microsoft weboldalán elérhető dokumentumból kiderül, hogy a cél a biztonságos böngészés és a megbízható teljesítmény. Ezek elérése jelen állapotok mellett komoly áldozatokat igényelt a sebesség oltárán, így a friss szoftvert kipróbálók azonnal át is keresztelték azt gazelláról teknősre. A fejlesztők szerint azonban ez jelentősen javulhat a jövőben.

A Chrome esetében nagy újdonság volt, hogy szeparáltan kezdte kezelni a különálló böngészőfüleket, de a Gazelle ennél is mélyebbre ás és az adott weboldal különböző részeit például az iframeket vagy a plugineket is saját folyamatként futtatja. A böngésző által futtatott folyamatok így nem képesek interakcióba lépni az operációs rendszerrel, csupán a böngésző kernel által indított rendszerhívások révén érik el azt. Egyik ma létező egyik böngésző sem képes arra, hogy a rendszer erőforrásait megfelelő módon kezelje és biztonságban tartsa, kérdés, hogy a Microsoftnak sikerül -e mindezt elérnie, megfelelő sebesség mellett – olvasható a HWSW.hu informatikai hírmagazin írásában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés