Connect with us

Hirdetés

technokrata

Törölhető az Internet Explorer

Laptop

Törölhető az Internet Explorer

Az Internet Explorer eltávolítható a Windows 7 az internetről letölthető, kiszivárgott változataiból. A változás összefüggésben lehet azzal, hogy az Európai Unió újabb pert indított a Microsoft ellen, mert az operációs rendszerük szerves részévé tették a böngészőt – írja az SG.hu.

Bár csak szeptemberben jelenik meg a Windows legújabb változata, az előzetesei már letölthetőek az internetről. A hagyományoknak megfelelően az operációs rendszer szerves részeként érkező Internet Explorer 8 bármikor eltávolítható ezekben a változatokból, így a felhasználó számára láthatatlanná tehetjük az alapesetben érkező böngészőt. A részletek alapján úgy tűnik, hogy ezzel a megoldással egyedül az iexplorer.exe fájlt, valamint az összes vonatkozó hivatkozást távolítjuk el a rendszerből, így a külső fejlesztők alkalmazásai által használt fájlok érintetlenek maradnak.

A lépés minden bizonnyal az Európai Bizottságnak is szól, amely ismét górcső alá vette a szoftvercég módszereit, és (többek között a Google segítségével) éppen azt szeretné elérni, hogy az európai kiadásban bármilyen böngésző átvehesse az IE szerepkörét. A Microsoft kompromisszumkészsége mögött valószínűleg az áll, hogy szeretnék elkerülni a súlyos pénzbüntetést – derül ki az SG.hu informatikai hírmagazin cikkéből.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés