Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás Budapesten először

Laptop

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás Budapesten először

2009 október 31-én, szombaton Budapesten a BME Informatikai épületében kerül megrendezésre az első Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás.

A konferencia azzal a kettős céllal jött létre, hogy népszerűsítse a szabad szoftvereket és azok újdonságait Magyarországon, illetve hogy egy olyan visszatérő fórumot teremtsen, amely alkalmat ad arra, hogy a hazai érdeklődők, felhasználók, civil szervezetek és a nyílt forráskódot képviselő cégek találkozhassanak egymással.

Az első Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás a korábbi sikeres Ubuntu Konferenciák utódjaként jött létre. A rendezvényt több neves hazai cég is szponzorálja, akik egyben a kiállító cégek listáját is adják. A konferencia fő támogatója a hálózati biztonságtechnikával és virtualizációval foglalkozó Andrews IT Engineering Kft., kiemelt támogatóként a Magyarországon Red Hat-et képviselő ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. karolta fel a rendezvényt. Ezüst fokozatú támogatóként jelennek meg a következő cégek: BalaBit IT Security, Linux Akadémia és a Radixcloud.com, emellett támogatóként a Novell is kiállít.

“Az első Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás most meghirdetett programja és a támogatók sora több hónapos munkánk eredménye, reméljük, hogy az esemény méltó helyet képvisel majd a hazai informatikai konferenciák között” – mondta Mátó Péter, az Fsf.hu Alapítvány kurátora, egyben a Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás szóvivője. “Az előzetes regisztráció alapján több mint 400 látogatót várunk a BME-re október 31-én, szombaton, ez a szám egyértelmű jele annak, hogy a szabad szoftvereknek nagy követő tábora van Magyarországon, valamint az érdeklődés és az elhatározottság folyamatosan növekszik”.

A Szabad Szoftver Konferencia széles programválasztékkal jelentkezik. Három előadói és egy workshop szekció, valamint a kiállítás párhuzamosan zajlanak majd, felkínálva a lehetőséget, hogy minden látogató megtalálja a számára leginkább megfelelő előadást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés