Connect with us

Hirdetés

technokrata

Republikánus szenátor érdeklődik a Microsoftos leépítések után

Laptop

Republikánus szenátor érdeklődik a Microsoftos leépítések után

Iowa állam republikánus szenátora, Charles Grassley a Microsoft 5000 fős leépítése és megszorítási tervei iránt érdeklődött, és felszólította a céget, részesítse előnyben az amerikai munkavállalókat a külföldiekkel szemben.

A Microsoft múlt héten csütörtökön hozta nyilvánosságra negyedéves pénzügyi eredményeit, mely alulmúlta a Wall Street várakozásait, és bejelentette 5000 alkalmazottjának elbocsátását. A vállalat sok esetben veszi igénybe külföldi munkavállalók esetén a H-1B vízumprogramot. Ez egy olyan ideiglenes vízum, mely cégek és egyetemek számára teszi lehetővé külföldi munka- vagy tanerő munkába állításást. A Microsoft pénteken jelentette be, hogy a dolgozók közül néhány elbocsátásra váró alkalmazott nem amerikai – adta hírül a Reuters.

“Törődünk az alkalmazottainkkal és segítséget nyújtunk nekik. Számunkra mindegy, hogy a munkavállalónk amerikai állampolgár, vagy vízummal itt dolgozó külföldi.” – közölte a Microsoft szóvivője.

Chalres Grassley a Szenátus Pénzügyi Bizottságának vezető republikánusa szerint, a Microsoft vállalatnak több ezer vízummal rendelkező alkalmazottja van. A szenátor levelet írt a vállalatnak, amiben többek közt arra vár választ, hogy hány külföldi és hány amerikai állampolgár alkalmazottja van a cégnek.

A szoftveróriás leépítésének az ACES Studios is áldozatul esett. Az Aces fejlesztette a Microsoft Flight Simulator-t, ez volt a Microsoft történetében az első játékszoftver, első verzióját 1982-ben dobták piacra. A cég szóvivője azt közölte, hogy bár a stúdió bezárt, de a jogok a Microsoftnál maradtak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés