Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oracle adatfelügyeleti megoldást vezetett be az Állami Egészségügyi Központ

Laptop

Oracle adatfelügyeleti megoldást vezetett be az Állami Egészségügyi Központ

Az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) informatikai rendszerének megbízhatóbbá, stabilabbá tétele és a tárolt adatok védelme érdekében Oracle Data Guard megoldást vezetett be.

Az ÁEK több egészségügyi intézmény összevonásával jött létre 2007-ben, központja a korábbi Honvéd Kórház épületében található. Az ÁEK az ország legnagyobb kórháza, mely teljes körű egészségügyi ellátást nyújt a területileg hozzá tartozó lakosoknak, valamint a hadsereg, a rendőrség, a MÁV, a büntetés-végrehajtás, a kormányzati szervek és diplomácia testületek számára.

Az ÁEK az Oracle Data Guard megoldását vezette be azért, hogy rendszerének stabilitását megnövelje, valamint a fennakadás nélküli kórházi üzemmenetet és az adatokhoz való hozzáférést folyamatosan biztosítani tudja.

A korábbi intézménytől átvett és konszolidált informatikai infrastruktúra nem bizonyult kellően stabilnak, és nem felelt meg az ÁEK főigazgatója által támasztott magas minőségi követelményeknek. A meglévő kórházi rendszert az Oracle Expert Services szakemberei vizsgálták felül, és segítséget nyújtottak az Oracle Data Guard megoldás bevezetésében. Így ma már probléma esetén a kórházi rendszer azonnal és adatvesztés nélkül újraindul, anélkül, hogy a kórház személyzete és a betegek tapasztalnák a szolgáltatás kiesését és várakozni kényszerülnének. Az Oracle Data Guard nagy segítséget jelentett a hibák gyors felszámolásában is, mivel a meghibásodott környezetben folytatott elemzések már nem tartották fel az üzemmenetet.

Az Oracle Data Guard olyan felügyeleti megoldás, amely egy vagy több tartalék adatbázis létrehozásával, karbantartásával és folyamatos készenlétének biztosításával védi a szervezet adatait a rendszerhibáktól, katasztrófahelyzetektől és egyéb sérülésektől. Amennyiben az éles adatbázis tervszerű vagy előre nem látott leállás miatt elérhetetlenné válna, a Data Guard bármelyik készenléti adatbázisra átkapcsolhat, és az átveszi az éles adatbázis szerepét. Ezzel minimálisra csökken az állásidő és a vele járó költség, és gyakorlatilag a nulla százalékos adatvesztés biztosítható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés