Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz drágább a Windows 7 Európában

Laptop

Nem lesz drágább a Windows 7 Európában

A Microsoft cáfolta, hogy drágább lesz a Windows 7 az Internet Explorer nélkül.

A múlt héten több szaklapban is azt írták, hogy többe kerülni a Microsoft operációs rendszerek frissítése a Windows következő verziójára Európában, mint a világ többi részén. Az amerikai cég most cáfolta az értesüléseket. 

“Az operációs rendszerünk megjelenése után az európai felhasználóknak frissítés helyett a Windows 7 teljes verzióját kínáljuk majd, a frissítés áráért. Később a frissítés lehetőségét is biztosítani fogjuk Európában, és akkor visszaállítjuk majd a teljes verzió és a frissítés közti árkülönbséget.”- olvasható Bill Veghte Microsoft vezető közleményében.

A Microsoft azért döntött úgy, hogy a frissítés áráért kínálja majd a Windows 7 következő verzióját az Európai Unió területén, mert októberig nem fogja tudni elkészíteni az operációs rendszer frissítésének egy olyan változatát, ami eltávolítja az Internet Explorert a számítógépekről.

Az Opera szoftvercég képviselői több mint egy éve tettek panaszt az Európai Bizottságnál a Microsoft ellen, mivel szerintük az amerikai vállalat a böngészőjének beépítésével az operációs rendszerébe korlátozta a fogyasztók szabad választását a termékek között. Az Európai Bizottság közel egyéves vizsgálata a norvég cégnek adott igazat, és megállapította, hogy a Microsoft a piacvezető szerepét a szabad verseny korlátozására használta és hátráltatja az innovációt. A testület ezért azt javasolta a redmondi cégnek, hogy több böngészőt is építsen az operációs rendszerébe. A Microsoft ezután döntött úgy, hogy Európában inkább egy böngészőt sem épít a Windows-ba. A lépéssel az Európai Bizottság szerint az amerikai cég nem tett eleget kérésüknek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés