Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem károsította meg a vásárlókat a Vista Capable

Laptop

Nem károsította meg a vásárlókat a Vista Capable

Az ügyben eljáró bíró szerint a Microsoft nem károsította meg vásárlók tömegeit a Vista Capable matricákkal, de a marketingfogás miatt pert kezdeményező fogyasztók saját esetükben továbbra is ragaszkodhatnak a perhez – írja az SG.hu.

A Microsoft Vista Capable (alkalmas a Vista futtatására) matricákkal látott el olyan számítógépeket egy 2006-os kampány során, amik többsége csupán a Windows Vista Home Basic változatát volt képese futtatni, az operációs rendszer Aero grafikus felületét viszont nem. Korábban az illetékes bíró maga is úgy vélte, hogy gyengébb konfigurációkon megjelenő matricák, vásárlók tömegeit károsíthatták meg, most azonban megmásította döntését, hozzátéve, hogy ez nem jelent kedvező fejleményt a szoftvercég számára.

A bíróság azért döntött úgy, hogy az amerikai cég nem károsította meg vásárlók tömegeit, mert nem sikerült bizonyítani, hogy nagyjából mennyien választották volna az erősebb konfigurációkat, amennyiben tisztában lettek volna a két kategória közötti különbséggel, azt pedig nem lehet károkozásnak tekinteni, hogy a felhasználók jó része inkább kitartott az XP mellett – derül ki az SG.hu informatikai hírmagazin cikkéből.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés