Connect with us

technokrata

Megjelent az új Lightroom frissítés

Laptop

Megjelent az új Lightroom frissítés

Az Adobe frissítést adott ki a Photoshop Lightroom és a Photoshop Camera Raw beépülő modulokhoz. Mindkettő ingyenes frissítésként érhető el a Lightroom 2 és a Photoshop CS4 felhasználói számára.

Ezek a kiadások további 15 digitális fényképezőgép RAW-fájlját támogatják, többek között a Nikon D90, a Nikon D700, a Canon EOS 50D és a Canon EOS 1000D készülékekét. A Lightroom 2.1 frissítés emellett a Photoshop-integráció, a Microsoft Windows Vista rendszer 64 bites verzióin futó webes modul stabilitása, a 64 bites Mac OS X 10.5 Macintosh számítógépeken tapasztalható teljesítmény és a Lightroom kulcsszóátvitel terén tartalmaz fejlesztéseket. A javítások teljes listája a Lightroom frissítésének dokumentációjában található.

Emellett az Adobe új fényképezőgép-profilokat tett közzé az Adobe Labs webhelyen. A fényképezőgép-profilok célja, hogy javítsák az Adobe alapértelmezett RAW-feldolgozását és emulálják a fényképezőgép-gyártók színalkotási eljárásait. A frissítés a Leica M8, a Canon EOS 50D, a Canon G9, a Nikon D90 és a Pentax fényképezőgépekhez szükséges támogatást tartalmazza. A fényképezőgép-profilok a RAW-feldolgozási folyamat vizuális kiinduló pontjai. Mivel a fotósok mindegyike más és más képbeállításokat kedvel, az Adobe a lehető legkisebbre csökkenti a kellemetlen meglepetések lehetőségét az alapértelmezett fényképezőgép-profilokkal, amelyek pontosan emulálják azokat a vizuális hatásokat, amelyeket a fotósok a saját fényképezőgépükön megszoktak.

A Lightroom 2.1 és a Camera Raw 5.1 által támogatott 15 új fényképezőgép közé tartozik a Canon EOS 1000D, a Canon EOS 50D, a Fuji FinePix IS Pro, a Kodak EasyShare Z1015 IS, a Leaf AFi II 6, a Leaf AFi II 7, a Leaf Aptus II 6, a Leaf Aptus II 7, a Nikon D700, a Nikon D90, a Nikon Coolpix P6000, az Olympus SP-565 UZ, a Pentax K2000, a Sigma DP1 és a Sony A900. Emellett az Adobe nemrégiben kiadta a Camera Raw 4.6 szoftvert, amely ugyanezen RAW-fájlokat támogatja a Photoshop CS3 szoftverben.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu