Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lopásbiztos védelem laptopokra

Laptop

Lopásbiztos védelem laptopokra

Az Absolute Software Corporation, az Intel Corporation és a Lenovo közösen mutatták be a hardver-alapú lopásvédelmi technológiát üzleti noteszgépekhez. A Lenovo ThinkPad T400 noteszgépek lesznek az elsők, amelyek támogatják az Intel Anti-Theft PC Protection és az Absolute Computrace beépített technológiáját. Az új opcionális szolgáltatások decembertől elérhetőek.

A Lenovo ThinkPad T400 noteszgépek egyes modelljei, amelyek támogatják az Intel Centrino 2 processzortechnológiát és az Intel vPro technológiát az Intel Anti-Theft PC Protection technológiájára “készen elérhetőek”, így ez utóbbit a vállalatok informatikai részlegeinek már csak aktiválniuk kell majd. Az Absolute Computrace és az Intel Anti-Theft PC Protection együttműködve biztosítják majd a PC-k számára azokat az intelligens mechanizmusokat, amelyek felismerik a potenciális lopási szituációkat és az előre programozott informatikai előírásoknak megfelelően reagálnak ezekre.

Amint az egyik vezető “theft recovery”, adattörlési és mobil számítógépeknek szánt informatikai eszközfelügyeleti megoldást, a Computrace-t aktiválják, a felhasználók számára elérhetővé válnak az Absolute felügyeleti biztonsági szolgáltatásai, beleértve az új hardver-alapú Intel Anti-theft PC Protection technológiát is.

Például, ha a ThinkPad T400 noteszgép egy adott időn belül nem jelentkezett be az Absolute Monitoring központjába az interneten keresztül, az Anti-Theft PC Protection – a Computrace-n keresztül – automatikusan lezárja a noteszgépet, így a nem engedélyezett felhasználók számára használhatatlanná válik. Emellett a rendszergazdák a Computrace és az Intel Anti-Theft PC Protection technológiák segítségével tehetik szintén használhatatlanná az eszközt, ha az elveszett vagy ellopták. Amint a komputer a következő alkalommal bejelentkezik a rendszerbe, letörölhetőek lesznek az adatok vagy lezárhatóvá válik a számítógép. Az Intel Anti-Theft PC Protection önmagában is képes lezárni a számítógépet, ha bizonyos számú jelszó-próbálkozást észlel, vagy amennyiben az előre beállított informatikai előírásoknál hosszabb ideig tart a bejelentkezési idő. Az informatikai részleg ezután visszaállíthatja a gépet, amint a felhatalmazott felhasználó kezébe kerül.

Az újabb technológia, amely a ThinkPad noteszgépekben jelenik meg – az Absolute Computrace először a ThinkPad T43 noteszgépek BIOS-ában volt elérhető 2005-ben – azzal az egyedi öngyógyító képességgel, amely segítségével akár újraformattálás és merevlemez-csere után is működőképes marad a számítógépen. A Lenovo továbbra is vezető szerepet szeretne betölteni azzal, hogy ThinkPad noteszgépeihez az informatikai biztonság legújabb fejlesztéseit biztosítja, köztük a mostanit is, amely kiegészíti a Lenovo más iparági újításait, például az első noteszgépet beépített biztonsági chippel vagy az első noteszgépet, melybe beépített biometrikus ujjlenyomat-olvasó került, merevlemez-kódolással.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés