Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kommandós akció: megérkezett a magyar Windows 7

Laptop

Kommandós akció: megérkezett a magyar Windows 7

Ma délután a Budapest Game Show 2009 keretein belül debütált a redmondiak legújabb operációs rendszere.

14 órakor elsötétült a Papp László Sport Aréna színpada, majd pedig látványos show elemek közepette kommandósok ereszkedtek le kötélen a mennyezetről. A símaszkos emberkék magukkal hozták a Windows 7 magyar verzióját: az egyik kommandós maga Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója volt. A rangos összejövetelen a tisztaszoftver.hu is képviseltette magát: a szervezet standjánál egy rövid regisztráció után minden államilag támogatott felsőoktatásban résztvevő diák és pedagógus ingyenesen kaphatott Windows 7-et (Professional verziót).

Mint az a rendezvényen elhangzott, a mai napon több mint ezer hazai viszonteladó kezdi meg a Windows 7 magyar nyelvű kiadásának forgalmazását. A Microsoft új operációs rendszere jelentősen leegyszerűsíti a PC-k kezelését, lehetővé teszi a számítógép gyorsabb indítását, kevesebb energiát fogyaszt, felhasználói felülete látványosabb, letisztultabb. A Windows 7 magyarországi premierjét a Budapest Game Show 2009 keretében megtartott, bemutatókkal és gazdag programokkal színesített egész napos rendezvény keretében tartották meg. A Papp László Sport Arénában több ezer érdeklődő ismerkedett az új operációs rendszerrel és a legújabb játékszoftverekkel.

#img1#

A Microsoft október 22-én New Yorkban jelentette be új operációs rendszerének globális bevezetését. A Windows 7 egyszerűsíti a felhasználó számára a PC-s feladatok elvégzését. Korszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik, új szolgáltatásokkal könnyíti a mindennapi műveleteket, telepítése után az asztali és a hordozható számítógépek a korábbinál nagyobb sebességgel, gazdagabb funkcionalitással, ugyanakkor energiatakarékosabban működtethetők.

“Soha nem érezhették olyan jól magukat a PC-k, mint most, a Windows 7-tel” – mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország első embere. “Az új operációs rendszerrel olyan lehetőségek nyílnak meg a felhasználók előtt, amilyenekre eddig nem volt példa, s ezeket eddig soha nem tapasztalt rugalmassággal vehetik használatba. A Windows 7-tel a szó szoros értelmében személyi lesz a számítógép: mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb PC-t”.

“A Windows közössége is sikeresen vizsgázott, hiszen a Microsoft csak felhasználóival, partnereivel és a független fejlesztőkkel közösen tudta megalkotni ezt az operációs rendszert” – tette hozzá Drajkó. “Hálásak vagyunk az értékes hozzájárulásért, amely a világ minden tájáról érkezett, s amelyek révén valóban közös projektté vált a Windows 7”. Drajkó elmondta, hogy az új szoftvert már a megjelenése előtt több mint 100 ezer magyar felhasználó tesztelte, illetve fontosnak tartotta, hogy jelenleg a magyar internetezőknek már több mint 3,5 százaléka használ Windows 7-et.

Mint azt megtudtuk, a Windows 7 az iparág legnagyobb béta-tesztelésén ment keresztül, melyben világszerte 8 millió tesztelő vett részt. A Windows 7 béta verzióját több mint 113 országban töltötték le, és a Microsoftnak több mint 2600 ügyfele vett részt a Windows 7 felhasználói felmérésében és kezelhetőségi tanulmányaiban. Több mint 40000 órányi Windows 7 rendszerhasználati adat került a külső felhasználási kutatások naplóiba (a “Living with Windows” program révén, amelyben a Windows 7 használatának módját kutatta a Microsoft).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés