Connect with us

technokrata

Hamis Nav N Go szoftverek a szervizekben

Laptop

Hamis Nav N Go szoftverek a szervizekben

Szervizekben razziázott a Vám- és Pénzügyőrség, a házkutatások során hamis Nav N Go iGO 8 navigációs szoftvereket tartalmazó számítógépeket foglaltak le – jelentette be a Nav N Go márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting Kft. Az utóbbi időben jelentősen elszaporodtak a szervizekben tapasztalt visszaélések, amelyek súlyosan károsították a fogyasztókat.

Megszaporodtak a lakossági bejelentések a hamis Nav N GO navigációs szoftverek kapcsán. Ezek feltárására az IPR Consulting vizsgálatokat indított, melyek súlyos visszaéléseket tártak fel: egyes szervizekben illegális, tört szoftverekre cserélték a fogyasztók eredeti Nav N Go iGO 8 termékeit. A vizsgált ügyek jellemzően hasonlóak egymáshoz: a vásárlók külön vásárolták a dobozos, eredeti Nav N Go iGO 8 navigációs szoftverüket és külön a PDA készülékeket.

A telepítést követően azonban különböző kompatibilitási problémák merültek fel, ezért felkeresték a szervizeket. Ott a viszonylag egyszerű problémát nem tudták megoldani, ezért az eredeti Nav N Go kártyán lévő szoftverállomány egyes részeit lecserélték tört verziókra. A fogyasztók akkor szembesültek az átveréssel, amikor a Nav N Go hivatalos terméktámogatási weboldalán, a naviextras.com oldalán szerették volna regisztrálni szoftverüket a terméktámogatásért.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai egy budaörsi és egy budapesti szervizben végeztek ellenőrzéseket. A budaörsi nagy szerviztelephely egyik számítógépén egyértelműen tört Nav N Go iGO 8 szoftvereket találtak, míg egy másik számítógépen a vámosok érkezése után néhány perccel lett törölve egy navigációs szoftver – további szakértői vizsgálatokon kerül megállapításra, hogy mi indokolta a sietős törlést. A Westend üzletház egyik szaküzletében tucatnyi navigációs szoftver került elő a számítógépről, a különböző Nav N Go szoftver törések széles választékát felvonultatva. A Vám- és Pénzügyőrség mind a két szervizben lefoglalta a jogsértő termékeket.

A Nav N Go márkavédelmi képviselete ismét arról tájékoztat, hogy megszaporodtak a visszaélések ezért felkéri a kereskedőket, hogy legyenek körültekintők. Egyben figyelmezteti a vásárlókat, hogy a terméktámogatási lehetőségeket egyben szoftverük eredetiségét a naviextras.com weboldalon ellenőrizhetik.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin