Connect with us

technokrata

Elkezdődhet az új Windows béta tesztje

Laptop

Elkezdődhet az új Windows béta tesztje

Valószínűleg a Microsoft új operációs rendszerét a Windows 7-et fogja bemutatni Steve Ballmer a cég ügyvezető igazgatója beszédében a Consumer Electronis Show-n (CES) Las Vegasban. Ezután elkezdődhet a program nyilvános béta tesztje, melynek során az érdeklődők megismerkedhetnek a változásokkal és az újdonságokkal a programban.

A Windows 7 elődjét, a Vista-t sokan kritizálták lassúsága, bonyolultsága és magas processzor igénye miatt. Az ígéretek szerint a Microsoft következő operációs rendszerében ezeknek a hibáknak egyikét sem lehet majd felfedezni. Az új Windows korai változatai egyébként már kiszivárogtak az internetre és megjelentek a fájlcserélő oldalakon is. A rendszerrel kapcsolatos első kritikák pozitívak voltak, ezek szerint a program valóban jobban használható és alacsonyabb gépigényű, mint az elődje volt.

“A fejlesztéskor figyelembe vettük a Vista-t ért kritikákat, megpróbáltuk az összes olyan problémát orvosolni, ami gondot okozott az embereknek:”- nyilatkozta Steven Sinofsky a fejlesztés egyik vezetője. A mérnök szerint program elődjénél könnyebben összehangolható lesz a nyomtatókkal, kamerákkal és egyszerűbb lesz vele más számítógépekhez kapcsolódni. A korábbi verziókkal ellentétben a hetest nem csak PC-re fejlesztették, lesz mobiltelefonos és netbookos változata is, a dokumentumok pedig könnyen megoszthatóak lesznek ezek között az eszközök között.

Az új Windows árát még nem hozták nyilvánosságra, de szakértők szerint a Microsoftnak érdemes lenne alacsony árat megszabnia, ha rá akarja venni a felhasználókat, hogy frissítsenek. “Nézzünk szembe a ténnyel, hogy a Windows 7 egy hibás termék, a Vista javítása, egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy ingyen kellene adniuk azoknak, akik megvették azt. -írta  Jason Parlow a Zdnet szakértője. Ed Oswald a Technologizer újságírója szerint az embereknek egyre kevesebb szabadon elkölthető bevételük van és a Microsoftnak hosszan és alaposan kellene elgondolkodnia az új Windows áráról, mert kevesen fizetnének két-háromszáz dollárt egy új csillogó operációs rendszerért. A hetedik Windows-t várhatóan nyáron kezdik árusítani.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin