Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az olcsó munkaerő egy forradalmi beszédfelismerő rendszer

Laptop

Az olcsó munkaerő egy forradalmi beszédfelismerő rendszer

A Spinvox azt ígérte az ügyfeleinek, hogy a hangüzeneteiket forradalmi beszédfelismerő technológiával szöveges üzenetekké alakítja. Kiderült, hogy egyiptomi és indiai alkalmazottak hallgatták meg és gépelték le az ügyfelek mondatait.

A Spinvox nevű angol cég azt ígéri az ügyfeleinek, hogy egy fejlett beszédfelismerő rendszer segítségével a hangüzenetüket szöveges üzenetté alakítja, és így küldi tovább a címzettnek. Bár azt nem tagadják, hogy a számítógépes rendszerük üzemeltetésében emberek is részt vesznek, azt állítják, hogy a hangüzenetek nagy részének az átalakítását egy D2 nevű különleges szoftver végzi, és csak nagyon ritkán veszik igénybe egy “társalgási szakértő” segítségét a művelethez.

A cég ebben a hónapban nem fizette ki az alkalmazottait Egyiptomban, az átalakított üzenetek pedig, kezdtek olyannak tűnni, mintha egy angolul nem jól beszélő ember jegyezte volna le őket hallás után. A BBC-nek nyilatkozó Kareem Lucillus, aki a cég egyiptomi call centerében dolgozott százötven másik munkatársával együtt azt állítja, hogy az üzenetek átalakítását teljes mértékben emberek végezték.

“Az elejétől a végéig hallottuk az üzeneteket. Szerelmes, titkos, és szexuális tartalmú üzenetet gépeltünk le, sőt egy olyat is, amiben gyilkossággal fenyegetőzött valaki. Száz százalékig emberi munka volt.”- nyilatkozta Lucullus.

Az egyiptomi férfi tagja egy olyan Facebook csoportnak, amit az egykori Spinvox alkalmazottak alakítottak és a csoport oldalán látható egy felvétel arról, hogy cég egyik dolgozója egy hangüzenetet gépel le, és egy olyan kép is, amin bizalmasnak tűnő üzleti információkat nézegetnek egyiptomiak.

A Spinvox tagadja a BBC vádjait és azt állítja, hogy a felvételek az alkalmazottjaik betanítása idején készültek, nem pedig munka közben és egy munkatársuk sem hallgathatja végig a céghez beérkező hívásokat. “A világ legnagyobb telekommunikációs és befektető cégei is az ügyfeleink közé tartoznak és megbíznak a technológiánkban. Az, hogy az üzenetek pontosan mekkora részét alakítjuk át automatikusan üzleti titok, ezért az ezt firtató kérdésre nem válaszolunk.”- olvasható a Spinvox közleményében.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés