Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az EU a PC-gyártókat kérdezi a Microsoftról

Laptop

Az EU a PC-gyártókat kérdezi a Microsoftról

Az Európai Unió szabályozó hatóságai a PC gyártókat arról kérdezi, hogy a Microsoft próbált-e nyomást gyakorolni rájuk, a rivális böngészők választhatóvá tétele kapcsán.

Az Európai Bizottság januárban tett panaszt a Microsoftra, mert nagy valószínűséggel megsértette a fogyasztók szabad választáshoz való jogát. Lehetséges, hogy a cégnek lehetővé kell tennie az Internet Explorer eltávolítását az operációs rendszeréből, és egy választó képernyőt beépítenie a telepítési folyamatba, melynél dönthetnének, hogy melyik böngészőt akarják használni. Az ügyet másfél éve vizsgálják, írta meg a Bloomberg.

A Microsoft részéről nem látták a kérdéseket, és tagadják, hogy nyomás alá helyezték volna az érintett cégeket, hogy ellenezzék a választási lehetőséget, mondta el Jesse Verstraete, a cég szóvivője. A nyolcból három kérdés a gyártók és a szoftveróriás kapcsolatára vonatkozik. Azok, akik látták a kérdéseket, úgy tartják, a Bizottság azt próbálja eldönteni, hogy a Microsoft megkérte-e a cégeket, hogy tegyenek bizonyos kijelentéseket a szabályozó hatóságok felé.

A többi kérdés a böngésző-választó képernyő kapcsán kérdezi a gyártókat. A Bizottság arra keresi a választ, hogy mely böngészők legyenek beépítve, milyen kritériumoknak kelljen megfelelniük. A Microsoft közleménye szerint a cég értesült a gyártók panaszairól az ügy kapcsán, és arra bátorította őket,  hogy osszák meg kétségeiket a Bizottsággal.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés