Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Windows 7 bevezetése a karácsonyi szezonban várható

Laptop

A Windows 7 bevezetése a karácsonyi szezonban várható

A Microsoft Tech Ed North America 2009 konferencia nyitó napján a Microsoft Corp. bejelentette, hogy várhatóan a karácsonyi bevásárlószezonra az üzletekbe kerül kliensoperációs rendszerének következő változata, a Windows 7, míg a Windows Server 2008 R2 kiadásra jelölt (RC) változata mától elérhető. E termék végleges verziója a tervek szerint a Windows 7-tel egyidőben kerül majd piacra.

A Windows Server 2008 R2 és a Windows 7 együttes használatának előnyei tökéletesen példázzák, hogyan növeli a technológia az üzleti működés hatékonyságát és a költségtakarékosságot. A Windows Server 2008 R2 és a Windows 7 olyan biztonsági, megbízhatósági és produktivitásbeli fejlesztéseket tartalmaz, amelyek együttes alkalmazása jelentős költségmegtakarítást és nagyobb produktivitást ígér, többek között a DirectAccess és BranchCache jellemzőknek köszönhetően. Amint azt már korábban bejelentettük, a Windows 7 RC verziója letölthető az internetről, a http://www.windows.com/windows7 címről. Részletesebben a Windows 7 RC technikai újdonságairól a Microsoft TechNet portálon olvashat.

A Windows Server 2008 R2 RC szintén több új képességgel lett gazdagabb, ilyen pl. a fájlbesorolást és kezelést támogató, integrált File Classifications Infrastructure (FCI) megoldás. A Windows Server 2008 R2 Hyper-V hatvannégy logikai processzorig skálázható, új lehetőségeket nyújt a webkiszolgálás terén az IIS (Internet Information Services 7.5) révén, a virtualizációs technológiákhoz készült, beépített Live Migration funkcióval pedig javítja a hardverkihasználtságot és a kiszolgálók rendelkezésre állását. A Windows Server 2008 R2 RC már most is letölthető a http://www.microsoft.com/WindowsServer2008R2 címről.

A Tech Ed North America résztvevői emellett részt vehetnek a Microsoft Office 2010 technikai előzetesének (Technical Preview) idén júliusban induló zártkörű tesztelésében. A Microsoft Office 2010 a PC-n, telefonon és böngészőn egyaránt ismerős felhasználói élményt nyújtó megoldásokkal növeli a felhasználói produktivitást. Az informatikusok az Office 2010 révén nagyobb rugalmassággal dönthetnek IT-eszközeik beszerzésének és üzemeltetésének módjáról, ami szintén elősegíti a gazdaságosabb működést. A fejlesztők számára az Office 2010 új platformot nyújt az innovatív Office-alapú alkalmazások egyszerűbb fejlesztéséhez. Bővebb tájékoztatás: http://www.office2010themovie.com.

A Microsoft fentiek mellett bejelentette továbbá, hogy 2009 második felére tervezi a (korábban Kilimandzsáró kódnéven ismert) Microsoft SQL Server 2008 R2 CTP (Community Technology Preview) változatának kiadását. Az SQL Server 2008 R2 önkiszolgáló üzleti intelligenciája megalapozottabb döntéshozatalt tesz lehetővé a végfelhasználók számára, új képességei (pl. a többszerveres felügyelet és a törzsadat-szolgáltatások) pedig támogatják az informatikát a magasabb szintű hatékonyság elérésében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés