Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vista is jó kritikákat kapott

Laptop

A Vista is jó kritikákat kapott

A szaklapok dicsérik a Microsoft legújabb operációs rendszerét, de a megjelenése előtt a Vista is pozitív kritikákat kapott.

A legtöbb újság pozitív értékelést írt a Microsoft ma megjelenő operációs rendszeréről a Windows 7-ről.  A szaklapok kritikusai azonban az amerikai cég előző operációs rendszerét is dicsérték, mielőtt megjelent. A Vista azután a jó kritikák ellenére is sikertelen lett. Jelenleg a csupán a személyi számítógépek húsz százalékára van telepítve, és a legtöbb számítógép tulajdonos még mindig a nyolc éve megjelent XP-t használja.

A PC World nevű lap három éve azt írta a Vistáról, hogy egy hatalmas előrelépést jelent a Microsoft számára. “A PC World szerkesztője voltam, amikor megjelent a Vista, és utólag sajnálom, hogy nem voltunk körültekintőbbek, amikor értékeltük. A rendszert több számítógépen is ki kellett volna próbálnunk, hogy rájöjjünk, hogy túl magasak a rendszerigényei, és a felhasználóinak a többsége elégedetlen lesz vele. Tanultam az esetből, és azóta olyan számítógépeken tesztelem a programokat, amiket az emberek többsége használ”- nyilatkozta a Reuters-nek Preston Gralla a Pc World Vistáról szóló kritikájának a szerzője.

A Vista Steve Wildstrom-nak a Businessweek kritikusának is elnyerte a tetszését három évvel ezelőtt, aki azt írta a rendszerről, hogy egy nagy előrelépést jelent és idővel az emberek többsége meg akarja majd vásárolni. Ma már Wildstrom sincs elragadtatva a Vistától. “Ha visszamehetnék az időben, és újra kritikát írhatnék a rendszerről, sokkal negatívabb lennék”- mondta el a Businessweek újságírója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés