Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vártnál jobb eredményekkel zárta az első negyedévet az Intel

Laptop

A vártnál jobb eredményekkel zárta az első negyedévet az Intel

Az elemzők által jósoltnál kisebb mértékben esett vissza az Intel bevétele és nyeresége az első negyedévben. A társaság elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini szerint a cég túl van a nehezén – írja a HWSW.hu.

Noha a világ legnagyobb chipgyártójának forgalma éves szinten 26 százalékkal esett vissza, nettó profitja pedig 55 százalékkal csökkent, a cég eredményei felülmúlták a pesszimista elemzői várakozásokat. Az Intel 7,1 milliárd dolláros bevétel mellett 647 milliós nettó eredményt tudott elérni, ennek oka elsősorban a katasztrofális negyedik negyedév után meghozott költségcsökkentési lépésekben keresendő, de hozzájárult a vártnál kisebb átszervezési költség, valamint az, hogy a tőkebefektetésekből származó veszteség is kisebb volt a tervezettnél.

A piac bizonytalanságára való tekintettel az Intel most sem hozott nyilvánosságra negyedéves prognózist, azonban Otellini elmondta, a vállalat számításai szerint a második negyedéves forgalma lényegében változatlan lesz az első negyedévhez képest. Ez pedig összességében jó hírt jelent, ugyanis a piac szezonalitása miatt a második naptári negyedév hagyományosan a leggyengébb a piacon – derül ki a HWSW.hu informatikai magazin cikkéből.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés