Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP minden PC-jén a Symantec egy szolgáltatását fogja ajánlani

Laptop

A HP minden PC-jén a Symantec egy szolgáltatását fogja ajánlani

A világ legnagyobb PC gyártója nagy segítséget fog nyújtani a Symantec adatmentő szolgáltatásának árusításában, minden otthoni PC-n ajánlani fogja a terméket.

A felhasználóknak egy egyhónapos kipróbálható periódust ajánlanak majd a Norton Online Backuphoz, amit utána évi 50 dollárért vehetnek majd igénybe. A szolgáltatás egyike az úgynevezett cloud megoldásoknak, melyet a cég az elmúlt évben mutatott be. Az elemzők szerint ez a terület fog a leggyorsabban növekedni a technológia iparban.

Hagyományosan a cégek lokálisan futtatják alkalmazásaikat, saját szervereken, de az utóbbi időben egyre inkább terjednek a cloud jellegű megoldások. A cloud computing egy gyűjtőszó az olyan rendszerekre, amivel a fogyasztók, fejlesztők, és cégek az interneten keresztül érhetnek el programokat és adatokat távoli számítógép központokban.

A cég egy PC javító cloud terméket is bemutatott, valamint egy szülőknek szánt felügyeleti eszközt a család számítógépeihez. A Symantecnek már eddig is volt egy disztribúciós megállapodása a Hewlett-Packard-al, minek keretében a Norton Internet Security biztonsági programcsomagot ajánlotta a felhasználóknak a PC-gyártó. Ezek a fajta szerződések jellemzőek a szoftvergyártók és a PC-gyártók között, mivel a vásárlóknak a legegyszerűbb a Windows Asztalról beszerezniük a programokat, írta meg a Reuters.

A közlemény arról nem szólt, hogy mekkora időtartamra szól a szerződés a két cég között. A McAfee vezetői elmondták, hogy ők is tető alá akartak hozni egy hasonló szerződést, de a Symantec gyorsabb volt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés