Connect with us

Hirdetés

technokrata

2011 az SSD és az USB 3.0 éve lesz

Laptop

2011 az SSD és az USB 3.0 éve lesz

A Kingston Technology memóriapiaci előrejelzései 2011-re.

A memóriafejlesztő és -gyártó vállalat nyilvánosságra hozta a 2011-es évre vonatkozó, memóriapiaccal kapcsolatos előrejelzéseit és várható trendjeit. A vállalat elnöke és egyben társalapítója, John Tu véleménye szerint 2011-ben fokozódni fog az intelligens készülékek iránti igény, és forradalmi változás várható az SSD-k használatában is. Tu úgy vélte, hogy az SSD-technológia 2010-ben mérföldkőhöz érkezett, amikor az ügyfélkészülékek jobb teljesítménye iránti igényből adódó szélesebb körű alkalmazása gyors gigabájtonkénti költségcsökkenést eredményezett. Várhatóan ez a trend folytatódik majd 2011-ben is; az SSD várhatóan – kifejezetten az üzleti szférában – a belső, ügyféloldali tárolás uralkodó formájává válik a következő öt évben (igaz, időben előrehaladva egyre inkább SATA 3 platformon teszi majd ezt).

Mindazonáltal az SSD és a HDD meghajtók párhuzamosan működnek még egy ideig a fogyasztói informatikai platformokon. A felhőalapú számítástechnika felé történő elmozdulás esetében mindez tovább tarthat – ahol az SSD felelős a rendszerindítás gyorsaságáért, az operációs rendszerért és a gyakran használt alkalmazásokért, a HDD pedig továbbra is adatokat fog tárolni.

Kingston termekek (memoria, SSD, pendrive, huto)

Memóriavirtualizáció, USB 3.0 és táblagépek
2011-ben várhatóan fokozódik az igény a virtualizáció iránt, tekintve, hogy a szervezetek folyamatosan tapasztalják a „többet-kevesebbel” elv előnyeit a virtuális kiszolgálókörnyezetek kiépítése révén. A virtualizáció további terjedésével az alapösszetevők, mint például a processzor és a memória kerülnek napirendre, hiszen a vállalatok mindinkább igyekeznek hatékony megoldást találni a szüntelenül növekvő adatmennyiség kezelésére.

A Kingston vélekedése szerint 2011-ben az alaplapok tömegesen kínálják majd alapfunkcióként az USB 3.0-t, ami az USB 3.0 meghajtók további elterjedéséhez vezet, személyes mobil tárolóeszközként és nagy kapacitású biztonsági mentési megoldásként. Mindeközben az USB szerepe is bővül: egyszerű tárolóeszközből a fogyasztók életének alapvető részévé válik, amivel könnyen és megbízhatóan oszthatják meg, hordozhatják és tárolhatják a tartalmakat.

A jelenlegi táblaszámítógépek egyik nagy hátránya a kisméretű beépített tárhely. Ez remek lehetőségeket teremt majd 2011-ben a Flash-alapú termékek számára, hiszen jó esélyük van arra, hogy e készülékeknek a külső tárolóeszközeként szolgáljanak. A Kingston szerint a fogyasztók keresni fogják azokat a külső tárolási megoldásokat, amelyeket a táblaszámítógépeikkel használva kielégíthetik az igényeiket, különösen a gyors átviteli sebességet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés