Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabadhűtéssel a túlmelegedés ellen

Laptop

Szabadhűtéssel a túlmelegedés ellen

Az APC új megoldása megakadályozza, hogy a külső levegő közvetlen kapcsolatba kerüljön az adatközpont levegőjével.

Az adatközpontok folyamatos terjeszkedése miatt a helyi energiaszolgáltatók komoly akadályokat gördítenek azok növekvő energiafogyasztása elé, ezért növekszik az igény az áramfogyasztás csökkentésére az energiahatékonyság növelésével illetve szabadhűtéssel. Az APC by Schneider Electric moduláris, közvetett elpárologtatású- és levegő-levegő hőcserélős hűtési megoldása, az EcoBreeze minden egyes moduljában többféle szabadhűtési megoldás található annak érdekében, hogy a rendszer az igényeket megfelelően ki tudja szolgálni. Az adatközponton kívül elhelyezett egység kihasználja a helyi klíma előnyei, és automatikusan kapcsol át a két szabadhűtési megoldás között.

APC EcoBreeze

A két szabadhűtési megoldás
Levegő-levegő hőcserélő – A modulok elektronikusan szabályozott ventilátorai beszívják az informatika meleg levegőjét az adatközpontból, ami ezután keresztülmegy a levegő-levegő hőcserélőn. Miután az informatika levegője lehűlt, átmegy még egy hűtőtekercsen, és visszatér az adatközpontba.
Közvetett elpárologtatású hőcserélő – Amikor a kültéri levegő hőmérséklete túl magas a levegő-levegő hőcserélős hűtéshez, akkor a hűtést a közvetett elpárologtatású hűtő szolgáltatja, amelyik úgy vonja ki a hőt az informatika levegőjéből, hogy vizet párologtat el a hőcserélő csatornáinak külső oldalán.

Az EcoBreeze az első megoldás a piacon, amelyik megakadályozza, hogy a külső levegő közvetlen kapcsolatba kerüljön az adatközpont levegőjével, függetlenül attól, hogy milyen hűtési módban működik (levegő-levegős- vagy közvetett elpárologtatású hőcserélővel). Emellett rendelkezik egy illeszkedő R410a gázzal működő hűtő-, valamint egy kémiai vízkezelést szükségtelenné tévő vízkezelő rendszerrel is. Ez a megoldás az egyes hűtőközeg vagy víz alapú rendszerekkel szemben felmerülő környezetvédelmi aggodalmakra adott válasz. Mindkét EcoBreeze-ben alkalmazott szabadhűtési mód maximálisan kihasználja a helyi időjárási körülményekből adódó előnyöket, így a hűtés egész évben a legnagyobb energia- és hűtési hatékonysággal működik.

Az EcoBreeze 50 kW kapacitású modulokban érhető el, amelyekből a modulok egy csoportba rendezésével 200 kW-os (négy modulból), illetve 400 kW-os (8 modul csoportosításával) érzékelhető hűtési kapacitású rendszer építhető. Ez a moduláris, skálázható konstrukció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy csak akkora hűtési kapacitást vásároljanak meg, amekkorára éppen szükségük van. Ez lehetőséget teremt arra is, hogy az adatközpontjuk növekedésével együtt bármikor bővíthessék a hűtési kapacitást is. A moduláris megoldás magasabb rendelkezésre állást tesz lehetővé, mivel a keretek szintjén biztosítható a redundancia, valamint karbantartás vagy szervizelés esetén a szükséges hűtési kapacitás. Az energia- és vízellátás, a levegőelosztás, valamint a kommunikációs csatlakozók központi megoldásként a keretben találhatók, így leegyszerűsítve a telepítési követelményeket. Mivel az EcoBreeze az adatközpont területén kívül helyezkedik el, nem foglal el helyet az informatikai berendezések elől, lehetővé téve az adatközpont kapacitásának növelését anélkül, hogy helyet kellene fenntartaniuk a hűtőegységek számára.

Az EcoBreeze 2011-től kezdve, több szakaszban lesz elérhető Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés