Connect with us

technokrata

Egyedi hűtési rendszer az APC-től

Laptop

Egyedi hűtési rendszer az APC-től

InRow OA: energiahatékony, rack feletti hűtési megoldás.

Az APC by Schneider Electric bemutatta az InRow OA és a Refrigerant Distribution Unit (RDU) keringetett hűtőközeg alapú hűtési berendezéseit. Az adatközponti környezetekbe szánt, magas hatásfokot és rack feletti hűtést kínáló InRow OA az APC InRow termékvonalát egészíti ki.

A közepes és nagy sűrűségű alkalmazásokhoz ideális megoldás képes akár 27kW hőterhelés semlegesítésére is úgy, hogy a hőforrásnál szívja el az IT-eszközök meleg levegőjét, és lehűtve fújja azt vissza az adatközpont területére. Az OA-rendszer része a meleg folyosó lezárása, amellyel elkerülhető a hideg és meleg légáramlatok keveredése, ezáltal nő a hűtés tervezhetősége. A magas hatékonyságú rendszert moduláris konstrukció, változtatható sebességű ventilátorok, és intelligens, adaptív vezérlés jellemzik. A meleg sor feletti elhelyezés nem vesz el helyet az informatikai eszközöktől. A berendezés akár rackszekrények tetejére, akár mennyezetről függesztve is telepíthető, így adaptálható meglévő adatközponti környezetekbe is.

APC InRow OA

A hűtőközeg alapú rendszert úgy tervezték, hogy az informatikai eszközök közelében lévő vízszivárgás ne lehessen kockázati tényező. Ebben a moduláris rendszerben alkalmazott R134a hűtőközeg nem mérgező, nem káros az ózonrétegre, és nem veszélyezteti az informatikai berendezéseket szivárgás esetén.

APC InRow OAA hűtőközeg elosztó (Refrigerant Distribution Unit – RDU) 160kW hő elszállítására képes az APC InRow OA hűtőberendezésekből. A moduláris konstrukciójú RDU változtatható sebességű szivattyúival, és intelligens, adaptív vezérlésével magas hatásfokú, változó közegáramú rendszer alakítható ki. Az RDU képes 0 és 100 százalék között szabályozni a kapacitását, minimális terhelési igény nélkül. A berendezés elhelyezhető az informatikai térben, de akár egy szomszédos helyiségben is, még több helyet hagyva ezzel az informatikai eszközöknek.

A rendszer lényeges elemei továbbá a moduláris csőcsatlakozások és az APC InRow OA rögzítésére szolgáló konstrukció. A moduláris csőcsatlakozókat az APC InRow OA rögzítő szerkezetére integrálták, ami leegyszerűsíti a telepítést, és csökkenti a beruházási költségeket.

Az InRow OA már Magyarországon is megvásárolható.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu