Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felvásárolták az Interware-t

Laptop

Felvásárolták az Interware-t

A GTS Central Europe lezárta az Interware felvásárlását, egyben 150 millió forintos beruházással fejleszti tovább a birtokába került adatközpontot.

Interware
Az Interware 1998 óta a magyar alternatív távközlési piac szereplője, amely szerverhoszting-, kollokációs-, internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásokat kínál elsősorban üzleti ügyfelek számára. A cég két adatközpontot működtet Budapest belvárosában összesen 1075 négyzetméteren.

A GTS Central Europe 2010. június 10-én írta alá a szerződést az Interware 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A tranzakció 2010. október 1-jén, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása mellett zárult le.

A tranzakció lezárását követően a GTS Central Europe az Interware-t beolvasztja magyarországi leányvállalatába. A két cég egyesülését követően a GTS Hungary teljes éves árbevétele várhatóan meghaladja majd a 17 milliárd forintot (62 millió eurót), adatközpontjainak összterülete pedig több mint 1600 négyzetméterre nő.

A GTS csoport a felvásárlást követően még az idén további fejlesztésekbe fog. A felvásárlással birtokába került budapesti, Victor Hugo utcai adatközpontban egy új szervertermet alakít ki, és ezzel párhuzamosan az energiaellátást is bővíti. A beruházás értéke több mint 150 millió forint (550 ezer euró).

A GTS csoport jelenleg tíz adatközpontot működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, amelyek összterülete meghaladja a 8 ezer négyzetmétert, és több mint 10 ezer szerver kiszolgálására alkalmas.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés