Connect with us

technokrata

Még az idén piacra dobják a 450 MHz-es frekvenciát

Laptop

Még az idén piacra dobják a 450 MHz-es frekvenciát

Európai viszonylatban is egyedülálló hatóságot akar létrehozni Szalai Annamária, a hírközlési- és a média összevonásával most létrejött Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a mai tájékoztatóján.

Ma lépett hatályba az a nem rég elfogadott jogszabály, amely átalakítja a struktúrát és szintén a mai nappal nevezte ki az összevont hatóság elnökét Orbán Viktor, kormányfő. Az elmúlt idők technikai fejlődésnek köszönhetően ma már elválaszthatatlan egymástól a műsorterjesztés és a tartalom, ezért is vonták össze a hatóságokat, ebben az értelemben tekinti előremutatónak a hatóságot Szalai Annamária.

Az elnök azt is elmondta, hogy a médiaszabályozás egymásra épülő jogszabályokból épül fel, a jogalkotási folyamat következő lépéseként ősszel lép hatályba az a rendelkezés, ami létrehozza a médiatanácsot, (ez az Országos Rádió és Televízió Testület utódja), a média kerettörvény elfogadása pedig szeptemberre várható. Az egyik legfontosabb feladatnak a 2011-ig megvalósítandó digitális átállással kapcsolatos teendők számítanak – mondta Szalai.

Mátrai Gábor, a hírközlésért felelős elnökhelyettes pedig azt mondta el, még idén megpályáztatják a 450 MHz-es frekvenciát, s hasznosítani kívánják a 900-as frekvencia szabad kapacitásait. Ösztönözni kívánják az új generációs hálózatokba történő befektetéseket is – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu