Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Intel processzorok az ultravékony laptopokban is

Laptop

Új Intel processzorok az ultravékony laptopokban is

CPU-ba integrált grafikus vezérlőket kapnak a könnyű és mobil noteszgépek.

Új Core processzorokat jelentett be az Intel a tegnapi nap folyamán, így a cég immár az ultravékony laptopok számára is kínálja újgenerációs CPU-it. Az Intel 32 nanométeres gyártástechnológiájának köszönhetően az új processzorok több mint 32 százalékkal kisebbek, és több mint 32 százalékkal jobb teljesítményt kínálnak. Ezek az új lapkák ráadásul legalább 15 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztást eredményeznek az idei év harmadik negyedévében általánosságban jellemző ULV processzorokhoz képest.

Azok a modellek, amelyek rendelkeznek az Intel Turbo Boost technológiával, automatikusan a futtatott alkalmazás igényeihez igazítva növelik a teljesítményt. Természetesen Hyper-Threading, azaz többszálas utasításvégrehajtásra képesek a processzorok; az Intel HD Graphics grafikus mag révén pedig nagyfelbontású videotartalmak megtekintése is lehetővé válik, különálló vagy alaplapra integrált videovezérlő nélkül is. A multimédiás lehetőségeket tovább bővítendő, a nemrég bejelentett Mobile Intel 5 sorozatú chipset az ultravékony laptopok számára új video és audio bővítési lehetőségeket, az Intel Anti-Theft Technology révén fokozott biztonságot, valamint további adatvédelmi megoldásokat kínál. További részletek az új lapkák tudásáról.

Többek között az Acer, az Asus, a Lenovo és az MSI jelentett be több mint 40, az új alacsony fogyasztású Intel processzorokra alapuló laptopmodellt, melyek megjelenése júniustól várható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés