Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért kell vízálló, titánborítás egy pendrive-nak?

Laptop

Miért kell vízálló, titánborítás egy pendrive-nak?

Rozsdamentes acél, titánborítással – elnyűhetetlen és biztonságos adathordozó a Kingstontól.

A Kingston DataTraveler 5000 USB flash meghajtó legfőbb ismérve a biztonság. Ennek jegyében titán borítású rozsdamentes acél tokozást kapott, ami nemcsak a fizikai atrocitásoktól védi meg, hanem egyben vízállóvá is teszi a pendrive-ot. Ugyanakkor a védelem nem csak környezeti hatásokra vonatkozik: a kis eszköz megkapta a FIPS 140-2 amerikai kormányzati számítógép-biztonsági szabvány 2-es biztonsági szintű minősítését.

A minősítés megszerzéséhez olyan érvényesítési folyamat szükséges, amely megfelel az amerikai szabványügyi és technológiai intézet, az NIST által meghatározott szövetségi követelményeknek. Ez kulcsfontosságú, mivel számos kormányzati szerv az Egyesült Államokban kötelezővé tette a bizalmas, „használaton kívüli” adatok (például az összes, nem a hálózaton található adat) FIPS 140-2 szabvány szerinti titkosítását. A 2-es szint azt jelenti, hogy a Kingston DataTraveler 5000 kialakítása érzékeli a jogosulatlan hozzáférési kísérleteket, és ilyen esetekben értesíti a meghajtó felhasználóját. Emellett bekapcsolási önellenőrzést hajt végre, és minden alkalommal ellenőrzi a titkosítási mechanizmus megfelelő működését, amikor a meghajtót csatlakoztatják egy USB-porthoz.

A fentieken túl Secured by SPYRUS technológiát alkalmaz, amely támogatja a hardveralapú 256 bites AES-XTS és a Suite B szabványnak megfelelő titkosítást. Az Egyesült Államok kormánya és a Hadügyminisztérium célzottan a Suite B algoritmusokat választotta és minősítette a nemzetközi adatmegosztási környezetekben történő használatra, a titkosított és nem titkosított alkalmazásokhoz egyaránt. Az XTS-AES egy olyan titkosítási mód, amely sokkal nagyobb biztonságot kínál, mint a CBC, ECB és egyéb módok.

A Kingston DataTraveler 5000 2 (23 ezer forint), 4 (29 ezer forint), 8 (36 ezer forint) és 16 GB (83 ezer forint) kapacitású kivitelben érhető el. A készülék emellett – választható opcióként – kártékony alkalmazások keresésére szolgáló beépített alkalmazással is elérhető lesz.

Műszaki adatok
– Méret: 77,9 mm x 22 mm x 12,05 mm
– Kompatibilitás: megfelel az USB 2.0 specifikációnak
– Hőmérséklet működés közben: 0 °C – 60 °C
– Tárolási hőmérséklet: -20°– 85°C
– Biztonságos: a meghajtó 10 sikertelen próbálkozás után zárolja önmagát, és megsemmisíti a titkosítási kódot.
– Testre szabható: Előre feltöltött tartalom, a biztonsági házirend teljes mértékben testre szabható, különböző tokozással érhető el.
– Hozzáférés jelzése: A fizikai biztonságot növeli a hozzáférést jelző burkolat/lezárás.
– Ellenálló: Vízálló és titán bevonatos rozsdamentes acél tok.
– Garancia: Öt év, 24 órás ügyfélszolgálat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés