Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érintőképernyős netbook a Samsungtól

Laptop

Érintőképernyős netbook a Samsungtól

Netbook – tábla-PC öszvér született a koreaiak boszorkánykonyhájában.

A Notebook Italia az elsők között szerzett tudomást a Samsung legújabb, érintőképernyős netbookjáról, az NB30 Touch névre keresztelt mobil számítógépről. Valószínűleg az Apple táblagépe ihlette meg a dél-koreai vállalatot, amikor létrehozta a kis masinát. A 10,1 colos, netbook kategóriában tehát már nagynak számító kijelző 1024×600 pixeles felbontással rendelkezik – és természetesen az imént említett érintésérzékeny kialakítással.

Intel Atom N450 processzorra alapul, mely mellé 1 GB-nyi operatív tár társul. Merevlemezének kapacitása 160 vagy 250 GB lehet, és Intel GMA X3150 grafikus vezérlőre támaszkodik. Támogatja a Wi-Fi szabványok összes, manapság használt változatát (802.11b/g/n), illetve a Bluetooth 2.1-es szabványát is. Az 1,3 kilogramm tömegű eszközhöz előre telepítetten jár a Windows 7 Starter Edition változata.

Mindezért 400 eurót kér majd el a Samsung az olaszok értesülése szerint, ami jelentősen több, mint az érintésre nem érzékeny LCD-vel szerelt változat ára. Utóbbi ugyanis „csupán” 280 euróba kerül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés