Connect with us

technokrata

Állami támogatás az AMD-nek

Laptop

Állami támogatás az AMD-nek

A kanadai kormányzat hivatalosan is támogatja az Intel riválisát.

A napokban jelentette be az Advanced Micro Devices a kanadai kormányzattal kötött megállapodását. Eszerint a cég észak-amerikai leányvállalata öt év alatt 52,8 millió dolláros kutatási és fejlesztési támogatást kap a juharszirup hazájától, melyet Fusion kódnevű processzorára kell fordítania. Amint arról már számos alkalommal írtunk, ez a lapka hivatott az AMD-nél egyesíteni a CPU-k és a GPU-k erejét, azaz integrált grafikus magot is tartalmazó chipről van szó.

Kezdőrészletként 11,2 millió kanadai dollárt utal Ontario állam a processzorgyártó vállalatnak, melyet sorban követnek a hasonló mértékű juttatások. Ennek eredményeként az AMD jelentős mértékben növelheti Markham városában székelő K+F részlegének költségvetését. Itt ér össze Kanada és az AMD érdeke: a plusz támogatással több száz újabb, magas hozzáadott értéket biztosító állás jöhet létre. Emellett a vállalat kibővítené a helyi felsőoktatási intézményekkel való együttműködési tevékenységeit is.

Az Advanced Micro Devices kanadai részlegére az Ati Technologies 2006-os felvásárlásával tett szert – ennek a tranzakciónak köszönhetően jutott jelentős grafikus fejlesztői tudásbázis és kapacitás az Intel riválisának birtokába. Egyben ez lett a legnagyobb K+F központ a vállalat USA-n kívüli érdekeltségei közül: a kanadai részleg több mint 1600 embert alkalmaz, köztük 100 mérnökhallgatót.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés