Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyomda helyett – nyomtassunk az irodában?

Laptop

Nyomda helyett – nyomtassunk az irodában?

Egy nemzetközi kutatás szerint mintegy 5,4 milliárd dollárt takaríthatnak meg csak az EMEA térség vállalkozásai azon, hogy házon belül tartják nyomtatási feladataik döntő részét.

A számlák, céges kiadványok, névjegykártyák elkészítése akár havonta milliós költséget jelent a nagy mennyiségű nyomtatvánnyal dolgozó vállalatoknál. Korábban egyértelmű volt, hogy ezeket a nyomatokat nyomdáktól, vagy külső, nagy nyomtatási kapacitással rendelkező szolgáltatóktól rendelték a cégek. A nyomtatástechnológia jelen állásánál azonban ez már korántsem a legjobb megoldás.

A japán OKI számításai szerint a selejt és a fel nem használt nyomatok nagy száma miatt a megrendelők hamar elveszítik a kezdeti, látszólagos előnyt. Ezt támasztja alá a Centre for Economics and Business Research (CEBR) 2009-es jelentése, mely szerint az EMEA régió cégei a jelenleg kihelyezett nyomtatási funkciók házon belüli megvalósításával évente 5,4 milliárd dollárt tudnak megtakarítani a selejtanyagokon, mivel csak kellő mennyiségben nyomtatnak, akkor és ott, amikor és ahol arra éppen szükség van.

Hogyan?
Kifejezetten házon belüli kiadvány- és nyomatszerkesztésre fejlesztett szoftver például az OKI januárban megjelent Template Manager 4.0 segédprogramja. Korábbi verzióját csak 2009-ben 12 ezren töltötték le online, és a magyarul is elérhető szoftver már százezres felhasználótáborral rendelkezik.

Érdi-Krausz Gábor, az OKI hazai leányvállalatának vezetője elmondta, ez a szoftver névjegyek, többoldalas kiadványok, vagy akár A3-as, 1200 mm hosszú bannerek tervezését előre beállított sablonokkal támogatja. A program legújabb, 4.0-ás verziója a sablontervekbe különféle információkat, vonalkódokat is képes beszúrni, a változó adatokat – cím- és névlisták, stb. – a forrásadatbázisból önműködően a sablonba illeszti. Mindehhez hozzájárul, hogy az elkészült nyomatok azonnal hozzáférhetők – a nyomtatás kiszervezése esetén fellépő nyomdai hibák, selejtek, mennyiségi korlátok és átfutási idők nélkül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés