Connect with us

Hirdetés

technokrata

Iomega: zsebre rakhatjuk PC-nket

Laptop

Iomega: zsebre rakhatjuk PC-nket

Ha a fő számítógép meghibásodik, a rajta tárolt adatok és alkalmazások a külső merevlemez révén azonnal, gyakorlatilag bármilyen más PC-n használhatók.

Az Iomega v.Clone technológiáját ezen a héten mutatják be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES). „A v.Clone szoftverrel a vásárló zsebrerakhatja a PC-jét és szinte bárhol bármilyen gépen – akár egy netbookon is – hozzáférhet a fájljaihoz, e-mailjeihez és alkalmazásaihoz.” – mondta Jonathan Huberman, az Iomega, illetve az EMC Consumer and Small Business részleg elnöke.

Az EMC-vel együtt kifejlesztett és a VMware virtualizációs technológiáját alkalmazó v.Clone virtuális klónt készít az elsődleges számítógép operációs rendszeréről, alkalmazásairól és személyes beállításairól, és eltárolja ezt egy külső (USB-csatolós) Iomega merevlemezen. A v.Clone szoftverrel rendelkező merevlemezt azután gyakorlatilag bármilyen PC-hez csatlakoztatva a felhasználó az elsődleges számítógépen tárolt összes tartalomhoz hozzáfér. Az adatok nem maradnak fent a másodlagos gépen, ha a felhasználó végzett (csak maga az alkalmazás), és az elsődleges számítógépre visszatérve a v.Clone visszaszinkronizálja az adatokat.

A szoftver a virtuális rendszerképeket frissíteni tudja a felhasználó elsődleges PC-jén létrehozott változások követéséhez, illetve a v.Clone rendszerképet tartalmazó Iomega USB merevlemez újracsatlakoztatásakor vissza is szinkronizálja oda a módosításokat. Ezek a szolgáltatások lehetőséget adnak a felhasználóknak arra, hogy szabadon mozogjanak az elsődleges PC fizikai számítástechnikai környezete és a virtuális környezet között gyakorlatilag bárhol, ahol csatlakoztatni tudják a v.Clone szoftverrel felszerelt külső Iomega merevlemezüket.

Sötét kis titok, hogy a netbookok képesek egy teljesen felszerelt PC virtuális rendszerképének futtatására az Iomega v.Clone technológiával. Egy v.Clone rendszerképet tartalmazó Iomega USB merevlemez csatlakoztatásával a netbook a felhasználó elsődleges gépének különlegesen hordozható változatává válik, amelyen ott vannak a fő gépen jellemzően használt alkalmazások, adatok és fájlok.

A rendszerképen tárolt felhasználói adatok és kritikus fontosságú adatok védelmét kétszintű biztonság garantálja. Az első szint a v.Clone alkalmazás beépített jelszavas védelme. A megfelelő jelszót megadni nem tudó személyek nem férhetnek hozzá az elsődleges PC virtuális környezetéhez. A védelem érdekében a v.Clone egy Iomega eGo Encrypt vagy Encrypt Plus hordozható merevlemezzel is használható – ezek biztonságosan titkosítják a rajtuk tárolt adatokat. Emellett a biztonságot szolgálja az is, hogy mivel a felhasználó környezete a külső Iomega merevlemezen van virtualizálva és tárolva, személyes adatok nem maradnak vissza a v.Clone rendszerkép futtatásához használt számítógépen. Ha pedig a felhasználó fő gépe netalán meghibásodna, a v.Clone rendszerképet használó Iomega USB merevlemez azonnal, gyakorlatilag bármilyen más PC-n használható.

Az Iomega v.Clone elérhetősége
Az Iomega tervei szerint a szoftver még ebben a hónapban letölthető lesz a www.iomega.com weboldalról az Iomega külső merevlemezek vásárlói számára. Egy későbbi – de még 2010 1. negyedévébe eső – időponttól az Iomega v.Clone-t előre telepítve szállítják majd minden Iomega hordozható merevlemezzel, így az Iomega eGo hordozható (USB-s) merevlemezekkel, az Iomega eGo Encrypt Plus, Iomega eGo BlackBelt, Iomega Prestige hordozható winchesterekkel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés