Connect with us

technokrata

.NET fejlesztés Linuxon

Laptop

.NET fejlesztés Linuxon

Mono Tools for Visual Studio a többplatformos fejlesztésért.

A Novell bejelentette az első kereskedelmi forgalomban is elérhető megoldást, amely segíti a Linux, UNIX és Mac OS X rendszereken futó .NET alkalmazások fejlesztését Visual Studio környezetben. Az integrált fejlesztőkörnyezetéhez készült új bővítménymodul, a Mono Tools for Visual Studio lehetővé teszi a megszokott Visual Studio használatával való tervezést, kódolást és többplatformos alkalmazások fenntartását. A Mono Tools megjelenése előtt a .NET alkalmazások átviteléhez új programozási eszközök elsajátítására és az alkalmazások újraírására vagy átalakítására volt szükség. A Visual Studio használatát ismerő fejlesztők a Mono Tools segítségével közvetlenül a Visual Studio környezeten belül használhatják ki már meglévő ismereteiket és szakértelmüket a többplatformos alkalmazások telepítésére és a kapcsolódó problémák azonosítására.

Kulcsrakész virtuális és szoftverkészülékek létrehozását teszi lehetővé .NET alkalmazásokkal, az integrált készülékek fejlesztésére alkalmas funkcióval. A Mono Tools for Visual Studio azonnali integrációt biztosít a SUSE Studio Online alkalmazással, ami pedig lehetővé teszi a SUSE Linux Enterprise Server vagy openSUSE készülékek gyors fejlesztését és tesztelését.
Emellett lehetőség van az alkalmazások futtatására és hibakeresésére Mono-ban, a Visual Studio rendszeren belül, a Mono és a .NET, valamint a Linux és a Windows közötti inkompatibilitások elkülönítéséhez. Ezzel a funkcionalitással könnyebben megkereshetők azok a problémák, amelyek befolyásolhatják a többplatformos fejlesztést. Továbbá automatizált csomagolással rendelkezik SUSE Linux Enterprise Server és openSUSE rendszerek esetén, amely előkészíti az alkalmazásokat a Linux rendszerre történő azonnali telepítésre.

A Mono Tools for Visual Studio háromféle kiadásban kapható: a Professional Edition (magánszemélyeknek) 99 dollárért, az Enterprise Edition (legfeljebb egy fejlesztő egy szervezeten belül) 249 dollárért és az Ultimate Edition 2499 dollárért, amely korlátozott kereskedelmi engedélyt biztosít a Mono terjesztésére Windows, Linux valamint Mac OS X rendszereken, és öt fejlesztői licencet tartalmaz. Minden termékverzió mellé egy éves termékfrissítési előfizetés jár.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin