Connect with us

Hirdetés

technokrata

Asus netbook Nvidia GPU-val

Laptop

Asus netbook Nvidia GPU-val

Egy kicsi laptop is képes lehet jó grafikai teljesítményre.

Asus Eee PC 1201n – hol van ez már az eredeti 7 colos mérettől! A 12 colos képernyővel megáldott, netbook kategóriában valóságos óriásnak mondható masina ugyan még nincs a piacon, de a távol-keleti gyártó október közepére ígéri az észak-amerikai területeken boltokba jutását.

Érdekessége, hogy nagy kijelzője alá egy, ebben a szegmensben igencsak ütősnek mondható platform dolgozik: az Nvidia Ion rendszere biztosítja a leendő tulajdonosokat arról, hogy nem kell pusztán a webezésre szorítkozni a kis géppel. A grafikus fejlesztéseiről ismert cég GeForce 9400M GPU-ját használva PureVideo HD, PhysX és CUDA támogatást is kap a netbook. Az LCD felbontása pedig végre HD ready lett: 1366×768 pixelen képes megjeleníteni a tartalmakat, ami akár 720p-s videók lejátszását is lehetővé teszi. A kijelző kávájába egyébként belefért egy 1,3 megapixeles webkamera is.

Sajnos a központi vezérlőegység még mindig az Intel alacsony teljesítményt felmutató (de legalább jó fogyasztási mutatókkal rendelkező) Atom N270-es processzora; ugyanakkor 2 GB-nyi operatív tár egészíti ki az 1,6 GHz-es órajelen működő CPU lehetőségeit. Ezzel lehetővé vált, hogy Windows 7 operációs rendszer kerülhessen a netbookra, ami szebb kezelőfelületet és biztonságosabb használatot ígér, a mára már elavultnak mondható Windows XP-vel szemben.

Néhány további jellemző: 250 GB-os SATA 5400 RPM merevlemez, Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth és Ethernet hálózati csatlakozás. A hatcellás, fejlesztője szerint 11 órás üzemidővel bíró készülék ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés