Connect with us

technokrata

Már megtörték a Windows 7-et?

Laptop

Már megtörték a Windows 7-et?

Meg nem erősített hírek szerint sikeres „megoldás” született a Microsoft következő asztali operációs rendszerének védelmére.

Salamoni döntést kell hoznia minden egyes alkalommal a Microsoftnak, amikor szoftverei védelméről van szó. A kalózmásolatok ugyanis legalább annyi hasznot hajtanak a vállalatnak, mint amennyi kárt okoznak: a redmondi szoftverek népszerűségét magasan tartják az „ingyenes” változatok, ugyanakkor közvetlenül ennyivel csökken a cég bevétele is. Az persze jó kérdés, hogy a korábban illegális verziókat használók milyen arányban veszik meg később az eredeti terméket. Cikkünk azonban nem kíván (és nem is tud) erre megoldást keresni; helyette inkább egy aktuális crackkel foglalkozik.

Az elmúlt napokban derült ki, hogy a Windows 7 RTM-mé válása után nem sokkal már meg is született az első törés, azaz az operációs rendszer illegális használata elleni védelmét kikerülni képes fejlesztés (dacára a Microsoft korábbi erőfeszítéseinek). Meg nem erősített hírek szerint a végleges kódot néhány kínai hacker „buherálta meg”. A Neowin.com beszámolója értelmében a szoftver tökéletesen aktiválható offline módban, azaz az úgy is, hogy ahhoz nem kell a Microsoft aktivációs szervereihez csatlakozni.

Értesülések szerint a meghackelt kulcs egyike azoknak, amelyeket az OEM-eknek osztottak ki. A Dell, HP, Lenovo és hasonszőrű cégek azért kapnak speciális kulcsot, hogy az általuk forgalomba hozni tervezett számítógépekre előre telepítésre kerülő operációs rendszernél ne kelljen minden egyes esetben külön kulccsal „szórakozni”. Ne feledjük, hogy itt évente több milliós példányszámról van szó!

A Microsoft az eset kapcsán hivatalos közleményt adott ki, mely szerint értesültek az aktivációs rendszer kijátszásának illetve a Windows 7 illegális aktiválásának kísérletéről. Redmond biztosította ügyfeleit, hogy fellép a hamisított és kalózszoftverekkel szemben. A Microsoft emellett azt javasolja a felhasználóknak, hogy ne töltsék le az OS-t nem megbízható forrásokból; sőt, szerintük a közismert P2P file-cserélő szolgáltatások révén beszerzett W7 nagyban növeli az esélyét egy vírus-, trójai vagy egyéb malware fertőzésnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin