Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújultak a Toshiba laptopjai

Laptop

Megújultak a Toshiba laptopjai

Nagyfelbontású kijelzővel bíró modellek a vállalat megújult kínálatában.

A japán cég itthon is bejelentette legújabb hordozható számítógépeit, a HD-ready L500 és A500-as modelleket, illetve a 13,3 colos LCD-vel szerelt U500-ast.

Satellite L5x0
A 15,6 hüvelykes Satellite L500 és a 17,3 hüvelykes Satellite L550 modellek strapabíró kialakítással rendelkeznek. In-Mold Rolling (IMR) technológia segítségével vékony vonalakat helyeztek el a külso borításon, amelyek a Snow Silver felület belsején, az ezüstszínu billentyuzet és a numerikus billentyuzet körül is folytatódnak. A négygombos multimédiás billentyusor és az akadálymentesen integrált touch pad biztosítja a Satellite-eszközök könnyu és gyors használhatóságát.

A Satellite L500 15,6″ HD Toshiba TruBrite kijelzovel rendelkezik, amely felbontása 1366×768 képpont, fényereje pedig 200 cd/m2. A Satellite L550 modellnek 17,3” HD TruBrite, energiatakarékos LED-háttérvilágítású technológiát használó kijelzoje van, felbontása 1600×900 képpont, fényereje 200 cd/m2. Bár a Satellite L500 és a Satellite L550 laptopokat általános felhasználásra tervezték, a készülékek számos csatlakozófelülettel rendelkeznek: egy HDMI-csatlakozó, egy 4-in-1 Bridge Media kártyaolvasó, két USB 2.0 és egy további eSATA/USB csatlakozás érheto el rajtuk. A gépek része még egy DVD Super Multi (kétrétegu) meghajtó, valamint egy VGA felbontású webkamera.

A Satellite L500 Intel Celeron, Pentium vagy Core 2 Duo processzorokkal, a Satellite L550 Intel Pentium és Core 2 Duo processzorokkal rendelheto, és akár 500 GB-os merevlemez is belekerülhet a laptopokba.

Satellite A500
A Satellite A500 fekete külso borítása egy új, az In-Mold Rolling (IMR) technológiára alapuló Toshiba Fusion-felülettel rendelkezik. Az új Satellite laptopok szegélyeit ezüst bevonattal látták el, ezzel is hozzájárulva az elegáns külsohöz. A lapos billentyukbol álló, mattfekete bevonatú billentyuzet háttérvilágítással rendelkezik. Jó hír, hogy erre a modellre numerikus billentyuk is kerültek. A többujjas (multi-touch) touch pad pedig megkönnyíti a görgetést és más, gyakran alkalmazott muveletek használatát.

A multimédiás készülék 16” HD Toshiba TruBrite, 16:9 képarányú kijelzovel rendelkezik, melynek felbontása 1366×768 képpont, fényereje pedig 200 cd/m2. A hangzásról pedig Harman Kardon sztereó hangszórók gondoskodnak. Beépített DVD Super Multi (kétrétegu) meghajtóval, egy 5-in-1 Bridge Media – a népszerubb adathordozó-kártyákat támogató – kártyaolvasóval, három USB 2.0 csatlakozással és egy további eSATA/USB csatlakozóval rendelkezik. Ez utóbbi támogatja a Sleep-and-Charge funkciót, amely lehetové teszi, hogy a felhasználók a notebook kikapcsolt állapotában is feltölthessék MP3-lejátszójukat, mobiltelefonjukat vagy más eszközüket.

A Satellite A500-ban egy Core 2 Duo (Satellite A500) processzor található. Az új Satellite A500 laptop legfeljebb 8 GB DDR memóriát és 500 GB kapacitású merevlemezt képes befogadni, de akár 64 GB-os SSD (mozgó alkatrészek nélküli) meghajtóval is megvásárolható. A HD webkamera széles formátumú videók rögzítésére alkalmas. A fejlett grafikai teljesítmény érdekében a Satellite A500 akár 1 GB DDR3 VRAM-mal rendelkezo ATI Mobility Radeon HD grafikus kártyával rendelheto.

Satellite U500
A laptop fehér, piros vagy barna színvilága nem csak a külso borításon, de a belso részeken is megjelenik. A vásárlók két külso kialakítás közül választhatnak a Satellite U500 esetében. Az egyik elegáns, krómhatású szegélyekkel, valamint egy opcionálisan háttérvilágítással ellátott billentyuzettel rendelkezik, míg a másik kialakítás megfizethetobb, ezüstszínure festett kerettel, háttérvilágítás nélküli billentyuzettel kapható.

Tömege 2,15 kg-tól kezdodik, fizikai paraméterei: 317×230 mm-es szélesség és hosszúság, valamint 29,5 mm-es elülso és 38,2 mm-es hátulsó magasság. Hordozhatóságát segíti az akár 3,5 órás akkumulátoros üzemido, illetve az adatvédelem: a rázkódás és ütodés hatására 3D gyorsulásérzékeloje az írófejet a másodperc töredéke alatt képes visszahúzni, így az nem károsítja a merevlemezt.

A 13.3” WXGA Toshiba TruBrite kijelzo 16:10 képarányú, a felbontása 1280×800 képpont, fényereje pedig 250 cd/m2. A Satellite U500 akár Core 2 Duo processzor is tartalmazhat, akár 8 GB DDR memória mellett. A Satellite U500 akár 500 GB kapacitású merevlemezt is képes befogadni. Mindezeken felül a Satellite U500 akár 512 MB DDR3 VRAM-mal felszerelt ATI Mobility Radeon HD 4570 grafikus vezérlovel rendelkezhet.

A laptop számos felületet biztosít a hordozható eszközök csatlakoztatásához: Bluetooth 2.1 + EDR, egy 5-in-1 Bridge Media kártyaolvasó, HDMI, két USB 2.0, valamint egy további eSATA/USB csatlakozás, amely támogatja a Sleep-and-Charge funkciót. A géphez jár egy DVD Super Multi (kétrétegu) meghajtó, amelybe egy nyíláson át helyezheto be a lemez (azaz nem tálcás kivitelu). A Satellite U500 része egy HD webkamera is. Az internetkapcsolathoz a Satellite U500 vezeték nélküli hálózati csatlakozást és beépített gigabites vezetékes hálózati csatlakozást biztosít.

Közös jellemzok
Az eszközök kapcsolódási lehetoségeit a beépített, draft-n szabványú WLAN-felület, a Bluetooth 2.1 + EDR, valamint a Fast Ethernet LAN (10/100 Mbps) biztosítják. A hálózati kapcsolat konfigurálását a Toshiba ConfigFree segíti.

A Toshiba Eco segédprogram egy gomb megnyomásával lehetové teszi a rendszer energiafogyasztásának aktuális adatainak megtekintését. Emellett minden új laptop – az RoHS-szabályozásnak megfeleloen – korlátozott mennyiségben tartalmaz ólmot, higanyt és egyéb veszélyes anyagokat, illetve megfelel az Energy Star 5.0 eloírásainak (a tanúsítás még folyamatban van).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés