Connect with us
Hirdetés

technokrata

Apple: új Safari böngésző, MacBook Pro és Mac OS X

Laptop

Apple: új Safari böngésző, MacBook Pro és Mac OS X

Hírek a Steve Jobs alapította cég újdonságairól.

Az Apple San Francisco-ban tartotta szokásos Worldwide Developer Conference eseményét, ahol számos hardveres és szoftver újdonsággal rukkoltak elő. Lássuk, mi kerül ki mostanában az almás cég boszorkánykonyhájából!

Az Apple frissítette MacBook Pro termékcsaládját, melynek 13, 15 és
17 hüvelykes modelljei beépített akkumulátorokkal lesznek elérhetők, melyek csaknem 40 százalékkal hosszabb akkumulátor-élettartamot biztosítanak. Valamennyi MacBook Pro tartalmazza a nagyobb színintenzitással rendelkező LED-háttérvilágítású kijelzőt, a Multi-Touch üveg ujjkövetőt, a megvilágított billentyűzetet, egy SD-kártya vagy ExpressCard olvasót, egy FireWire 800 portot, és Nvidia grafikus vezérlőt (GeForce 9400M vagy 9600M GT).

Az Apple közzétette a Safari 4 programot, mely Mac és Windows PC számítógépekhez egyaránt elérhető. A béta verzióként ez év februárjában bemutatott Safari 4 tartalmazza a Nitro motort, mely hozzávetőleg 4-5-ször nagyobb sebességgel futtatja a JavaScript kódot, mint a Safari 3. A böngésző rendelkezik a Top Sites (gyakran látogatott oldalak megjelenítése), a Full History Search (teljes előzménykeresés) és a Cover Flow funkciókkal, továbbá támogatja az olyan webes szabványokat, mint a HTML 5 és a fejlett CSS Effects technológia.

Bejelentette a Mac OS X Snow Leopard szoftvert is az Apple. Az operációs rendszer több száz finomítást, új alaptechnológiát, beépített Microsoft Exchange támogatást és új hozzáférhetőségi funkciót tartalmaz. Emellett a csökkent látóképességűek számára is kedvez. De olyan fejlesztésekkel is igyekeztek használhatóbbá tenni az OS-t, mint például a telepített változat „fogyókúrája”: a Snow Leopard mérete felére csökkent az előző verzióhoz képest, és telepítésekor 6 GB lemezterületet szabadít fel.

Mindezeken túl bemutatkozott a Mac OS X Snow Leopard Server fejlesztői próbaváltozata. A Snow Leopard Server egy 64-bites UNIX szerver operációs rendszer, mely nyílt szabványokon alapul. Olyan új funkciókat tartalmaz, mint a podcastok automatikus létrehozását és közzétételét lehetővé tevő Podcast Producer 2, valamint a Mobile Access Server, mely biztonságos hozzáférést biztosít az iPhone és a Mac tűzfallal védett hálózati szolgáltatásaihoz.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu