Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows és Linux – egyre közelebb

Laptop

Windows és Linux – egyre közelebb

Megjelent a SUSE Linux 11 – most először .NET támogatással.

Tegnap jelentette be a Novell, hogy elkészült nyíltforrású operációs rendszerének, a SUSE Linuxnak legújabb változata. A SLES (SUSE Linux Enterprise Server) és SLED (SUSE Linux Enterprise Desktop) tizenegyedik generációja az első nagyobb újítás az előző, még 2006 júliusában kiadott változat óta.

Mit tartalmaz a megújult operációs rendszer? Többek között a Mono támogatását, amelynek köszönhetően immár integráltan .NET kompatibilis a SUSE. Ehhez persze szükség volt ahhoz, hogy a Novell jó kapcsolatot ápoljon a Microsofttal; a két cég közös megállapodásának eredménye a szorosabb integráció. Emellett a szintén redmondi fejlesztésű Silverlight médiatartalmak kezelésének képessége is az OS részévé vált. A Moonlightról bővebben itt.

További érdekesség az operációs rendszer testreszabhatóságának minden korábbinál magasabb szintre emelése. A Novell lehetővé teszi a SUSE Studio névre keresztelt online eszköze révén, hogy a felhasználó saját disztribúciót készítsen a SUSE Linuxból: egyrészt integrált komponenseket távolíthat el az eredetiből, másrészt általa fontosnak tartott alkalmazásokkal bővítheti azt. Ha ezeket a változtatásokat a Novell is jóváhagyja, akkor akár sokszorosítani is lehet az egyéni telepítőkészletet.

SUSE Studio – saját igényeink szerint bővíthetjük a SUSE-t

Emellett történtek fejlesztések a rendelkezésre-állást illetően, többek között a meghajtófürtözés és a folyamatos adatreplikáció témakörében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés