Connect with us

Hirdetés

technokrata

Winchesterek helyett SSD-vel árasztja el a piacot a Toshiba

Laptop

Winchesterek helyett SSD-vel árasztja el a piacot a Toshiba

Brutális mértékben sokszorozza meg memórialapú háttértárolóinak gyártókapacitását a japán vállalat.

Válságban az egyik sikeres stratégia lehet az előremenekülés. Az ilyenkor végrehajtott fejlesztések komoly versenyelőnyhöz juttathatják a nehézségek ellenére is küzdő cégeket. Ezt az utat választotta a Toshiba a solid state diskek esetében; nemrég ugyanis bejelentette, hogy jelentős mértékben meg kívánja növelni ezen termékeinek kibocsátását. A japán vállalat 15-szörözni fogja az előállított SSD-k számát, amivel mostani második helyéről rögtön a piac élére ugorhat. Persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra: a Toshiba két évet adott magának erre, plusz közölte, hogy átköltözteti már meglévő szigetországbeli üzemeit a Fülöp-szigetekre.

Maga a költözés már az idei év második negyedében megkezdődik. A japánból behozott technológiával kezdetben 64-512 GB közötti tárkapacitással bíró SSD-ket fognak előállítani. Az elsősorban noteszgépek számára készülő termékek 43 nanométeres gyártási eljárással készített, NAND flash memóriachipeket használnak.

Mire fel a nagy önbizalom? A Toshiba hisz abban, hogy a következő két év során meredeken nőni fog a solid state diskek piaca, ezért tartja szükségesnek a termelés 1500 százalékos felfuttatását. Ez valószínűleg együtt fog járni az árak mérséklődésével is, de az jelenleg kétségesnek tűnik, hogy 2010 végére már közel egyenlő legyen azonos kapacitású termékek összehasonlítása mellett a merevlemezek és az SSD-k ára.

A memóriaalapú háttértárak népszerűségéről persze ma sincsen senkinek sem kétsége, amit alátámaszt az Cebiten történt lopássorozat is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés