Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7 – szeptember-október magasságában

Laptop

Windows 7 – szeptember-október magasságában

Kiszivárgott a bennfentes információ.

A Microsoft még mindig nem adott meg pontos dátumot következő operációs rendszerének megjelenéséről. Korábbi információk szerint, melyet Mark Russinovich, a Microsoft vezető beosztású fejlesztője osztott meg az érdeklődőkkel egy webcast során, a W7 három évvel a Vista gyártósorokra küldése után jut hasonló állapotba. Ez utóbbi esetében 2006 októberében következett be a felemelő pillanat, vagyis akkor idén októberben kell bekövetkeznie ennek a Windows 7 életciklusában – írtuk másfél hete.

Azóta viszont az OEM-ek számára pontosabbá vált az új OS debütálásának ideje. Ray Chen, a tajvani Compal Electronics elnöke nemrég árulta el a Bloomberg hírügynökségnek, hogy a jelenlegi tervek szerint szeptember végére, október elejére meg fog jelenni. Honnan tudhatja ezt a Compal elnöke? Nos, onnan, hogy a vállalat milliószámra ontja az olyan számítógépeket (különösen a noteszgépeket), amelyek előre telepített formában tartalmazzák Redmond valamelyik operációs rendszerét. Azt pedig muszáj legalább néhány hónapra előre látniuk, hogy nagyjából mikor kezdődik meg az átállás az összeszerelés során a Windows 7-re.

Több okból is érdekelt a Microsoft a következő operációs rendszer minél hamarabbi piacra dobásában. Egyrészt sokan még mindig Windows XP-t használnak, a Vista nem meggyőző teljesítménye miatt. Másrészt a válságban igencsak felfutó netbook szegmens komolyan befolyásolja (mégpedig negatív irányban) a cég OS-ekből származó bevételeit. Ugyan a minilaptopok nagy részére Windows-t (jellemzően XP-t) telepítenek, de ezen a piacon igen magas a nyíltforrású, ingyenesen használható Linux elterjedtsége. Egy, az erőforrásokkal jól sáfárkodó új Windows fellendítheti Redmond profitját a netbookok körében is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés