Connect with us

Hirdetés

technokrata

Belassulnak a memóriák a használattól?

Laptop

Belassulnak a memóriák a használattól?

Az Intel szerint nem. Vagy legalábbis nem nagyon.

Nagyjából másfél hete kezdődött az a nyilatkozatháború, amit a PC Perspectives oldal indított el egy elemzésével. Kísérletezni kezdtek ugyanis az Intel memórialapú háttértárolóival (SSD), és arra a megállapodásra jutottak, hogy adatátviteli sebességük egyre csökken, ahogy a felhasználó használja az eszközöket. A „Long-term performance analysis of Intel Mainstream SSDs” címet viselő cikk szerint az Intel X25-M drive a belső töredezettség miatt veszít tempójából, ezért egy „használt” X25-M mindig rosszabbul teljesít a teljesítményteszteken, mint egy új.

Erre reagált a múlt hét végén az Intel. A vállalat szerint nem igaz a PC Perspectives állítása; közlésük szerint a saját teszteléseik során nem voltak képesek előidézni az oldal által említett eredményeket. Emellett azt is állítja a chipgyártó gigász, hogy a PC Perspectives által használt szintetikus tesztek – amire alapozva készült a cikk – nem fedik a valós viszonyok közötti teljesítményt. Röviden: az Intel szerint nem lassulnak be az SSD-k azután sem, hogy felhasználójuk bőven pakolt rájuk adatokat.

„Általánosságban, amikor egy PC meghajtója (legyen az akár SSD akár HDD) megtelik, tapasztalható némi csökkenés a rendszer teljesítményét illetően. Ugyanakkor a PC Perspective által ismertetett visszaesés nagyobb, mint az általánosságban elvárható.” – olvasható a vállalat közleményében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés